11 redenen om in het buitenland te gaan werken

Droomcarriere in het buitenland ;-)

In 2010 plukte in ‘grinbins’ in Australië, dit was een illegale baan (daar kwam ik achter bij aankomst), ik kreeg het slechtste salaris wat ik ooit heb gehad. Ik werkte tussen (voornamelijk illegale) Aziaten. Ik sliep op de grond, ik deelde een kamer met iemand die harder snurkte dan een drilboor. Waarom zou ik je dan toch aanraden om in het buitenland te gaan werken?

Waarom zou je in het buitenland gaan werken? Het is toch prima in Nederland. Altijd lekker weer, altijd vriendelijke mensen, heerlijke natuur. Maar misschien heb je wel een verlangen, dat er meer is dan Nederland. En ja, dit is ook zo 😉 Misschien verlang je wel naar een ander land, cultuur, mentaliteit, weer.

In 2010 kwam ik met minder dan €500 aan in Australië. Op ze minst gezegd, was het een behoorlijk uitdaging om een baan te vinden. Uiteindelijk heb ik 3 weken ‘grinbins’ geplukt. Daarna heb ik 10 weken gewerkt op een dennenboom plantage.

De baan met de ‘grinbins’ was de slechtste en zwaarste baan in mijn leven. De baan op de dennenboom plantage, was één van de betere banen. Met de eerste baan werkte ik bijna met alleen Aziaten en de tweede met bijna alleen Australiërs. Een groter contrast was er bijna niet. Toch waren beide banen enorm waardevol, waarom?

Waarom zou ik je aanraden, om in het buitenland te gaan werken?

 

1. Als je een droom hebt, is verdien je het om deze te laten uitkomen

Ik geloof echt in het waarmaken van je dromen. Als het jouw droomcarrière is, om in het buitenland te gaan werken. Raad ik je absoluut aan, om dit te gaan doen. Je leert er zoveel van en hoe vet is het: om je droom te mogen leven. Ik heb zoveel mensen gesproken die zeiden: was ik maar… toen. Was ik maar op wereldreis gegaan, toen ik jong was bijvoorbeeld.

2. Spijt als je het niet doet

Hoe wil je terug kijken op je leven, als je op je sterfbed ligt. Wil je spijt hebben van de dingen die je niet gedaan hebt (in je carrière)? Of wil je vrede hebben, dat je er alles aan hebt om alles uit het leven te halen.

3. Andere culturen

Je leert andere culturen (beter) begrijpen. Wij als Nederlanders, leven op een bepaalde manier. Dit is nu eenmaal zo. Als je nooit een andere cultuur hebt meegemaakt, zal je dit beschouwen als normaal. Als je leert van andere culturen, ga je anders tegen dingen kijken. Ze nemen bijvoorbeeld wijn tijdens de lunch en zijn (vaak) relaxter: no worries, mate 😉 Het is zeer leerzaam om hun normen en waarden en manier van leven te ontdekken.

4. Je leert jezelf beter begrijpen

Je maakt zelf de keuzes in je leven. Vaak heb je dit niet bewust gedaan. Als je in een andere omgeving/land bent, ga je anders tegen dingen en (aannemelijk) jezelf aankijken. Je moet bepaalde keuzes maken, als je in het buitenland wilt gaan werken.

Ik ben er bijvoorbeeld voor mezelf achter gekomen, dit ik (vaak) snel keuzes maak. Hierdoor loop ik later vaak tegen de consequenties aan. Ik had bijvoorbeeld geen baan geregeld, toen ik in Australië aankwam. Uiteindelijk duurde dit 2 weken, wat nog mee viel.

Hoe meer dingen je ervaart, hoe beter je jezelf begrijpt (hoop ik voor je 😉 ). Zodat je in de toekomst bewustere keuzes kunt maken, over wat je wilt of juist niet wilt.

5. Je hebt waardevolle vriendschappen

Ik heb vrienden over de hele wereld. Ik heb zoveel mooie, waardevolle, onvergetelijke en ook moeilijke ervaringen met mensen mogen delen. Deze mensen zitten voor altijd in mijn hart. Hoe waardevol is dit?

Wil jij in het buitenland gaan werken?

Wil je in het buitenland gaan werken? Zou je op (wereld)reis willen gaan? Waarom wil jij in het buitenland gaan werken? Waar zou je willen werken? Zijn er dingen waar je tegenaan loopt, waarmee we je kunnen helpen? Ik zie graag je reactie onderstaand tegemoet.

P.s. Als je je afvraagt, waar die andere redenen zijn. Dan mag je nog even geduld hebben. Deze komen er aan 😉

Leave a Comment