5 redenen om anders te kijken naar de sollicitatie van je droombaan

5 redenen om anders te kijken naar de sollicitatie van je droombaan

Hoe vaak we nemen we dingen aan, zonder erbij na te denken of ze echt zo zijn? Neem bijvoorbeeld solliciteren, hoeveel mensen schrijven (alleen) een (standaard) sollicitatiebrief en curriculum vitae? Vraag jij je wel eens af: hoe groot de kans van slagen is op deze manier? Sta je open voor een nieuwe visie en vergroot jij je kans op je droombaan? Of blijf je vasthouden aan het oude en vertrouwde?

Ik wil hierbij absoluut niet zeggen, dat solliciteren via een sollicitatiebrief en cv ‘fout’ is. Ik heb mijn huidige opdracht, ook via deze methode. Ik wil wel zeggen, dat je de kans om uitgenodigd te worden voor een gesprek, aanzienlijk kan vergroten. Hoeveel mensen kunnen echt een goede sollicitatiebrief en cv schrijven? Waar moet je op letten hierbij? Het is tegenwoordig helemaal niet raar, dat een werkgever honderden brieven krijgt voor een functie.

Ik ga het in deze post niet tips hebben om effectiever te solliciteren voor je droombaan. Deze heb ik al besproken. Ik wil je vooral raken om anders te kijken naar het proces van solliciteren.

Als je de manier verandert waarop je naar de dingen kijkt,
veranderen de dingen waarnaar je kijkt.
           # Wayne Dyer

LinkedIn

Volgens Geert-Jan Waasdorp verliest LinkedIn aan populariteit in de recruitersmarkt. Klassieke vacaturewebsites zijn veel effectiever. LinkedIn behoort tot de meest populaire werving- en selectiewebsites van Nederland, maar heeft zijn beste tijd gehad. Tot deze conclusie komt Geert-Jan Waasdorp, directeur van de Intelligence Group

Social media zijn een prima middel voor de zoektocht naar een baan. Vacature sites kunnen dit ook zijn. Je eigen netwerk ook. Er zijn genoeg manieren, sta jij er ook voor open? Hoe meer manieren jij gebruikt, hoe groter je kans op een baan.

Kijk verder dan je neus…

 5 redenen om anders te kijken naar de sollicitatie van je droombaan

  1. Als je niet het resultaat hebt wat je wilt. Wil je dan zo door blijven gaan? Of wil je iets gaan veranderen om de kans op je droombaan te vergroten?
  2. Alleen een sollicitatiebrief is saai. Stel je schrijft 100 sollicitatiebrieven, wordt je hier dan niet flauw van? Elke keer weer net even de brief anders schrijven. Vaak staat solliciteren mensen tegen: ze ‘moeten’ weer de brief schrijven, weer de cv aanpassen. Het zelfde riedeltje weer.
  3. Stimuleer je creativiteit, hoe leuk is het om nieuwe dingen te proberen? Als je op vakantie gaat, ben je soms al maanden van tevoren bezig met de vette dingen die je gaat meemaken. Waarom zal je het sollicitatieproces niet zien als een vakantie? Waarom kan je dit niet als een groot avontuur. Het gaat immers op de reis niet om de bestemming 😉
  4. Vergroot je kans op een baan
  5. Je leer sowieso iets van het proces. Of je nu wordt uitgenodigd voor een gesprek of niet. Wat wel belangrijk is, is om feedback te vragen van het bedrijf waarom. Pak je de telefoon en bel het bedrijf op. Ja dit kan spannend zijn. Just do it 😉 Wat heb je verliezen? Wat heb je winnen en leren?

Het belangrijkste is nog: dat je voor jezelf weet wat je drijfveren zijn voor je droombaan! Ik heb dit geleerd tijdens een (beetje pijnlijke, direct) krijgsverhoor 😉 Door vallen en opstaan leren en groeien we als individu.

Wat doe jij? Sta je open voor een nieuwe manier van kijken, voor het solliciteren voor je droombaan?

Of blijf je zo doorgaan? Maak je het sollicitatieproces leuker? Of blijf je gefrustreerd en klagen dat niks lukt? Wil jij je kans op je droombaan vergroten? Of blijf je liever zo doorgaan zoals je nu doet? Ik ben erg benieuwd naar jouw visie! Laat deze onderstaand even achter:

 

 

Leave a Comment