De overeenkomsten tussen ‘De vermiste portemonnee’ en een droomcarrière. 5 inzichten

De overeenkomsten tussen ‘De vermiste portemonnee’ en een droomcarrièreIk heb me een (bijna) een ongeluk gezocht naar mijn portemonnee voor 3 dagen lang. Ik kon deze bijna niet zijn kwijt geraakt, toch?! Ik ben namelijk nog nooit mijn  portemonnee kwijt geraakt. Zelfs tijdens een wereldreis van één jaar, met 4 continenten en 9 landen niet. Deze (korte) reis bracht mij nieuwe inzichten die ik met jouw wil delen. Wat heeft dit te maken met een droomcarrière?

Het leven is de echte leerschool, waarin we dagelijks examen doen (quote van Karl May,in het boek Winnetou). We kunnen elke dag weer leren en onszelf daarmee inspireren. Ik geniet ervan om elke dag te leren en mijn inzichten te delen, vandaar deze post.

De afgelopen weken/maanden heb ik zelf veel stress ervaren. Stress is altijd een persoonlijk ervaring. De ene kan heel relaxt blijven in een situatie en de ander krijgt (in dezelfde situatie) een burn-out. Je kan niet bepalen, wat er op je pad komt. Je kan wel (bewust) bepalen, hoe je met de uitdagingen omgaat. De wind kan je niet controleren, wel hoe je zeilen staan. Wat mooi metaforisch gezegd, maar is het in de praktijk altijd zo makkelijk?! Soms willen we dat wel, tenminste ik wel.

 

De film terug draaien

Dan ga je de ‘film’ terug draaien, wanneer heb ik hem voor het laatst gehad? Deze ‘film’ heb ik teruggedraaid (ongeveer 100 keer). Ik heb op alle plaatsen gezocht. Ook juist plaatsen die absoluut niet ‘logisch’ lijken. Ik heb net het fantastische, inspirerende, makkelijk te lezen boek: OMDENKEN gelezen. Dus waarom niet ook op ‘onlogische’ plaatsen kijken?

 

Ik heb minimaal 3 keer op dezelfde plaatsen gekeken. Steeds weer opnieuw en net weer even anders. Toch kon ik mijn portemonnee niet vinden. Het grappige is: wat gaat er door mijn hoofd op dat moment. Ben ik hem op straat kwijt geraakt? Zal ik aangifte doen? Zal ik aangifte doen? Wat als iemand mijn passen gebruikt? Ja, een beetje paniek in de tent.

 

Wat waren mijn opties en de consequenties?

Toch had ik gevoel, dat het goed zal komen. Hij kon gewoon niet weg zijn. Ik heb voor de zekerheid de ‘bewegingen’ van mijn passen op internet gevolgd. Deze waren in de tussentijd niet aan ‘de wandel’ geweest. Toch maar naar de politie gaan. Hier had ik eigenlijk helemaal geen tijd voor (herken je dit?). Maar wat als iemand hem gevonden had? Ik was ook mijn rijbewijs en andere (belangrijke) passen kwijt.

Van het kastje..

Ik werd door een aardige mevrouw van de politie doorverwezen naar de gemeente. Gelukkig voor mij, dat ze allebei in hetzelfde gebouw zitten 😉 De mevrouw van de gemeente vertelde, dat als ik mijn portemonnee als vermist op gaf: ik nieuwe passen moest aanvragen, als ik deze weer gevonden had. Hmmm, niet echt handig dus. Maar waar is die portemonnee dan? Heeft iemand hem?

 

Ik was vanmiddag weer in de garage, ik had het gevoel warm te zijn (voor de 3e keer). Ik weer zoeken, op de meest rare en onlogische plekken. Ik trek mijn motorpak aan en ja hoor, wat zit er in de mouw van mijn motorpak? 3 keer raden! Juist, ik had al 3 keer in het pak gekeken, maar niet in de mouw 😉

 

Wat is de nu connectie tussen een vermiste portemonnee en een droomcarrière?

 

  1. Soms zoeken we (te) gehaast, het moet NU. Hierdoor zie je dingen over het hoofd en blijkt het voor je voeten te liggen. Of in mijn motorpak 😉
  2. Blijf vertrouwen houden, dat jij je droomcarrière gaat leven. Rome is ook niet in een dag gebouwd. Geduld en vertrouwen houden is een schone zaak.
  3. Zet je opties op een rij. Als je gaat voor je droomcarrière, wat zijn bijvoorbeeld de financiële consequenties? Hoeveel geld heb je nodig per maand? Hoeveel hou je over?. Ik ben in dit geval blij, dat ik niet mijn portemonnee als vermist had opgegeven. Ik wist namelijk wat de consequenties hiervan waren.
  4. Door te stressen, maak je het alleen jezelf moeilijk. Makkelijk gezegd hé 😉 Altijd komt het toch wel goed. Wat is het ergste wat kan gebeuren in je situatie?
  5. Vraag om hulp. Ik ben bijvoorbeeld bij het gemeentehuis en politie geweest. Ze hebben mijn nieuwe inzichten gegeven. Hierdoor wist ik ook wat de consequenties konden zijn.

Wat zijn jouw droomcarrière inzichten?

Heb je nieuwe inzichten door deze blogpost? Let je beter op je portemonnee ;-)? Wat is jouw droomcarrière? Weet jij wat de eventuele consequenties voor je kunnen zijn, als jij definitief voor je droomcarrière gaat? Hoe belangrijk is geld in jouw carrière? Welke inzichten heb jij vandaag geleerd? Ik ben benieuwd naar je visie, laat deze onderstaand achter.

Leave a Comment