Deel 2 – 11 redenen om in het buitenland te gaan werken

Mijn werk in het buitenland - Australie

Vol verwachting klopt je hart, voor deel 2 van mijn post waarom werken in het buitenland een absolute aanrader is. Ik was zo enthousiast met mijn redenen om in het buitenland te werken, dit ik besloten heb hier twee blogposts van te maken. Ik wilde je namelijk geen redenen ontnemen. En ja, ik geloof dat als je in het buitenland wilt gaan werken, je dit absoluut zou moeten gaan doen!

In de vorige blogpost, noemde ik 5 redenen om in het buitenland te gaan werken. Hierbij de andere 6 redenen.

6. Het is niet zo slecht in Nederland

Je weet niet wat je hebt, tot je het niet hebt.
We beseffen vaak niet hoe goed we het in Nederland hebben. We klagen vaak over de files, de overheid, de belasting die we moeten betalen, het openbaar vervoer. We beseffen niet hoe goed we het hebben. Dit is logisch, want we hebben (vaak) geen vergelijking. Als je een tijdje in het buitenland ben geweest, ga je Nederland meer waarderen. Tenminste dit is mijn ervaring.

In Nederland rijd het openbare vervoer op tijd (vergeet die paar minuten), hebben we zeer goede, verlichte wegen. We hebben een goed sociaal zekerheidsstelsel, vergeleken de meeste landen. Het grappige is, dat toen ik 2 weken in Nederland was, ik dit (grotendeels) weer vergeten was.

7. Het weer

In 2010 was het jaar met de meeste zonuren mijn leven. Heerlijk vond ik dit, ik hou er echt van om in mijn korte broek en teenslippers ‘rond te huppelen’. Ik hou niet echt van de kou, zoals je waarschijnlijk al door had. Ik hou wel van wintersporten. De koude, donkere dagen in Nederland hou ik niet echt van. In Nederland heeft de kou niet echt een functie, Wintersport is bijvoorbeeld niet mogelijk.

8. Avontuur / horizon verbreden

Als je in het buitenland gaat werken, is het één groot avontuur. Je gaat anders naar de wereld kijken, je groeit als individu. Je leert dat er meer is dan Nederland, met zijn lange, donkere winters 😉 Ik weet dat ik tijdens de winter, niet in Nederland hoef te zitten. Ik weet dat er andere plekken zijn.

Nederland is zeker een prima, maar er is zoveel meer! Er zijn nog zoveel mooie, onvergetelijke, warme plekken te ontdekken.

9. Op je eigen benen staan

Je leert op je eigen benen te staan en hierop te vertrouwen. Toen ik in Australië aankwam, had ik alleen mezelf. Ik heb het voor elkaar gekregen om onderdak te krijgen en een baan. Ik heb mijn belasting daar zelf geregeld (bespaarde me enkele honderden Australische dollars).
Ik heb nieuwe vrienden gemaakt. Niemand hielp mij (in eerste instantie}, waardoor ik ook leerde om hulp te vragen. Ik weet niet, dat ik in mee eentje naar het buitenland kan gaan (zonder echt plan) en mezelf red. Dit geeft me een heerlijk gevoel van zelfvertrouwen!

10. Talenkennis

Als je in een land ben en je moet de taal spreken, dan pas leer je echt een taal. In Zuid-Ameria sprak ik zoveel mogelijk Spaans, zodat ik steeds beter ben. Als je in Nederland Spaanse les krijgt, zal je hier zeker veel van leren. De kans is echter groot, dat je hier niets mee zult doen. Waardoor je het weer vergeet. Verder leer je de spreektaal waarschijnlijk niet 😉

11. Goed voor je CV

Je bent avontuurlijk, je durft risico’s te nemen, je kunt met mensen omgaan. Je hebt internationale contacten. Je hebt één of twee talen extra op je CV staan. Of je hebt je talen in ieder geval behoorlijk verbeterd. Maakt dit je een stuk aantrekkelijker voor een werkgever?

Waar wacht je nog op ;-)?

You better start swimming, or you’ll sink like a stone.
# Bob Dylan

Pak je rugtas, spring in het avontuur. In welk buitenland zou jij willen werken? Heb jij al in het buitenland gewerkt? Hoe waren je ervaringen? Zou je dit aanbevelen aan anderen? Onderstaand kan je dit delen.

Leave a Comment