Waarom zal jij je droom delen op de Carrièrebeurs?

De DC code - 10 sleutels om jouw droomcarrière code te krakenGister ben ik op de carrièrebeurs geweest en het was super waardevol!! Ik wist dat er bijzondere dingen zouden gaan gebeuren. Dit had ik absoluut niet verwacht!! Er zijn deuren voor me geopend en belangrijker nog: ik heb mijn project met de ‘carrièrebeurs wereld’ gedeeld! Wat een heerlijk euforisch gevoel! Waar heb ik het in ‘hemelsnaam’ over, vraag jij je misschien af? 

Ik had het gevoel dat ik naar de carrièrebeurs moest gaan. Ken je dat gevoel: dat je iets ‘moet’, maar je weet niet precies waarom?! Dat gevoel had ik, ik besloot naar mijn Intuïtie te luisteren en gewoon te gaan. Wow, ik ben zo blij dat ik geweest ben! Ik heb het gevoel in de wolken te zijn. Het beste hoe ik het kan omschrijving is: als een bevrijding.

Een bevrijding van mijn angsten en grote (kwantum) stap dichterbij mijn doel! Ik besloot om naar de workshop: de Road to Succes te gaan. Hier waren de volgende sprekers:

Nicolette van Dam interviewde deze heren met haar interessante, energiek en doortastende vragen.

Als deze heren op een business seminar zouden spreken, dan betaal je hier gemakkelijk honderden euro’s voor om naar deze mannen te luisteren (ook al is het één uur). Ik zat letterlijk op het puntje van mijn stoel, ik heb 4 á 5 pagina’s aantekeningen geschreven. Hoe ik vond het zo interessant om naar ze te luisteren. Waarom? Omdat zij (deels) zijn waar ik wil zijn, ik zie ze als helden/voorbeelden. Ze reizen voor hun werk, leven hun dromen, doen vette dingen. Zij zijn bereid om echt ergens voor te gaan en dingen op te geven.

Als zij dat kunnen, waarom zou ik het dan niet kunnen?! Na afloop was er nog even tijd voor een korte vragen ronde. Hmmm, dit was een dilemma ik brandde namelijk van al de vragen die ik had. De meest brandende vraag stelde ik. Eerst vroeg Nicolette wie ik was en waarom ik op de Carrièrebeurs was. Deze vraag kwam als een bliksem bij heldere hemel. Ging ik vertellen, dat ik op beurs was om inzichten op te doen voor mijn aankomende boek?

Harlem Shake?

Of ging ik gewoon vertellen, dat ik opzoek was naar een nieuwe baan? Mijn ouders hebben mijn altijd geleerd, dat eerlijkheid het langste duurt. Dus ik vertelde voor de zaal, dat ik het boek: de DC code – tien sleutels om jouw droomcarrière code aan het schrijven ben. Wow, de kogel was door de kerk! Dit was de eerste keer, dat ik ‘en plein public’ dit vertelde. Dit was super spannend en ik stond aardig te ‘shaken’ (nee geen Harlem shake 😉 ).

Ik stelde aan Erik Recter de vraag: ‘wat hem dreef om door te gaan’? Ondanks dat het ‘water een paar keer tot aan zijn lippen’ stond. Zijn antwoord: ‘er is geen alternatief’. Wow, dit is pas commitment! Dit is pas doorzettingsvermogen! Niet bij de pakken neerzetten! Er kunnen misschien voor jouw ook 1.000 reden zijn om ergens mee te stoppen. Of dit nu ondernemerschap is, een nieuwe baan vinden of wat dan ook. Je hoeft maar één reden te hebben om door te gaan. Vind die en ga ervoor!

Deel je droom

Mijn belangrijkste inzicht is: deel je droom! Zeg tegen mensen waarvoor je wilt gaan. Ja, dit is super spannend. Ja, je gaat weerstand krijgen. Dit is allemaal maar goed, dit houd in dat je ergens voor aan gaat. Dat je de moed hebt, om je ‘kop boven het maisveld uit te steken’. Ik raad je echter niet aan, om (direct) je droom met iedereen te delen. Zeker in het begin, ben je (waarschijnlijk) nog niet  gewapend tegen de weerstand die je krijgt. Lang niet iedereen gelooft, dat je alles kunt bereiken wat je wilt. Deel dan je dromen, met mensen die je aanmoedigen om ervoor te gaan.

Ik heb de rest van de dag gedeeld met mensen, dat ik een boek aan het schrijven ben en ik heb de meest leuke, waardevolle en inspirerende gesprekken gehad met mensen. Hoe vet is dit?! Duurt eerlijkheid het langst?

Wat is jouw droom?

Wat is jouw droom? Of wat vind je vet om te doen, maar doe je (nog) niet. Misschien is het te vroeg voor om je droom met iedereen te delen. Stuur mijn dan een bericht, door het formulier in te vullen. Wat zijn je inzichten aan de hand van deze blogpost? Ben jij succesvol? Deel je reactie onderstaand!

 

P.s. Ik heb zoveel inzichten opgedaan tijdens deze workshop. Deze ga ik de komende weken delen. Hou daarom deze site in de gaten en ‘like de Facebook pagina’ voor updates. 

 

Leave a Comment