Drie tips om effectiever te solliciteren voor jouw droombaan

Drie tips om effectiever te solliciteren voor jouw droombaanHoelang ben je reeds aan het solliciteren? Zit je met je handen in je haar? Ben je gefrustreerd vanwege al die sollicitaties waar je geen antwoord op hebt gekregen? Misschien wordt het tijd voor een andere aanpak. Evalueer jij wel eens, hoe effectief je solliciteren eigenlijk is? Ben je proactief of reactief in je sollicitatieproces naar je (droom)baan? Richt jij je op de ‘kleine’ 30 procent?

Weet jij bijvoorbeeld dat meer dan 70 procent van de vacatures niet openbaar wordt gemaakt via krant, weekblad of vacaturesite? Is de kans op je (droom)baan groter of kleiner als je je richt op de ‘kleine’ 30 procent die overblijft? Misschien is het tijd om eens met andere ogen tegen solliciteren aan te kijken, om je kansen aanzienlijk te vergroten. Jij verdient immers toch ook een super leuke baan? Ben je bereid om anders tegen solliciteren aan te kijken? Sta je open voor andere manieren van solliciteren? Of wil jij je blijven richten op de ‘kleine’ 30 procent?

Eind september stonden er, gecorrigeerd voor seizoeninvloeden, 94 duizend vacatures open. Dat zijn er 3 duizend meer dan een kwartaal eerder. Hiermee is voor het eerst in twee jaar sprake van een toename van het aantal vacatures. Dit blijkt uit de cijfers van het CBS. De voor seizoeninvloeden gecorrigeerde werkloosheid nam in september 2013 met 2 duizend toe en kwam uit op 685 duizend personen. Dat is 8,6 procent van de beroepsbevolking, volgens het CBS.

Oftewel er zijn iets meer vacatures en meer werklozen, volgens de cijfers van september 2013. Hoeveel mensen zullen kijken op vacaturessites en sturen een CV en sollicitatiebrief? Het aantal is moeilijk te zeggen. Hoe groot is dan je kans op een baan, als jij je alleen richt op de kleine 30% en een brief en CV mee stuurt.

Wil jij je kansen vergroten? 6 tips om je kansen op je droombaan te verdubbelen

 

Guerrilla Sollicitatie strategie 1.        Weet wat je wilt en waarom`

Weten wat je wilt is misschien wel een van de moeilijkste dilemma’s in onze (Westerse) maatschappij. We hebben zo ongelofelijk veel keuze. We zien vaak door de bomen het bos niet meer. Als je niet weet, wat je wilt is elke baan een mogelijkheid. Daarom is het belangrijk wat te bepalen wat je wilt en waarom.

Guerrilla Sollicitatie strategie 2.        Vraag je Netwerk om hulp

Als je eenmaal weet, welke richting je op wilt. Kan je jouw netwerk om hulp vragen. Waarom? Uit onderzoek blijkt dat mensen gemiddeld 200 mensen in hun (sociale) netwerk hebben. Stel je stuurt een bericht via LinkedIn: met de vraag of iemand in je netwerk je verder kan helpen, met een baan als accountant bijvoorbeeld.

Wordt zo je kans op de 70% (van de vacatures) die niet wordt gepubliceerd aanzienlijk vergroot of niet? Sterker nog: als iemand uit je netwerk het niet weet, misschien kent hij of zij wel iemand in de accountancy. Hierdoor worden je kansen nog groter. Dit is niet gelijk een baan garantie, maar verhoogd wel je baankans.

Guerrilla Sollicitatie strategie 3.        Durf jezelf te onderscheiden

We zijn allemaal uniek. We zijn allemaal sterren aan de sterrenhemel. Maar besef je dat zelf ook? Onze maatschappij wil ons graag in hokjes stoppen. Doen voetbalspelers, muzikanten, topondernemers, tv sterren  hier aan mee? Nee, ze durven zichzelf te onderscheiden. Hun Kracht is juist zichzelf onderscheiden. Madonna, David Beckham, maar ook Johan Derksen, Jan Smit.

Durf jij jezelf te onderscheiden bij het solliciteren? Durf jij bijvoorbeeld een filmpje van jezelf te presenteren bij je CV. Durf jij bij een bedrijf langs te gaan, om te vragen of ze een baan hebben? Of in ieder geval een andere manier (die bij je past) om jezelf te onderscheiden.

De belangrijkste vraag is echt: hoe kan jij jezelf onderscheiden, op een manier die waarde toevoegt aan het bedrijf?

Wat ga jij veranderen in je sollicitatieproces?

Als je je kansen wilt vergroten met solliciteren, zal je iets moeten veranderen. Tenminste als je een ander resultaat wilt. Hoe groot is de kans, dat je hetzelfde resultaat krijgt, als je niets verandert. Wat heb je aan deze sollicitatie tips? Wat is jouw droombaan? Heb je vragen? Deel onderstaand je inzichten, visie en vragen.

P.S.   Wil je nog meer tips? Volgende week volgen nog drie tips!

 

Leave a Comment