Is een nieuwe baan de oplossing?

67% van de jonge professionals in loondienstIs een nieuwe baan de oplossing? geeft aan binnen nu en een jaar op zoek  te gaan naar een andere baan, volgens het Young Professional Onderzoek 2014. Uit onderzoek blijkt dat 63% van de LinkedIn gebruikers en 40% van de beroepsbevolking latent werkzoekend is. Een latente baanzoeker is iemand die niet actief zoekt naar een nieuwe baan, maar de arbeidsmarkt wel goed in de gaten houdt. Er zijn dus nogal wat mensen (latend) zoekend naar een nieuwe baan. Is dit de oplossing? Ligt het aan de baan, de werkgever en misschien toch ook wel een (klein) beetje aan jezelf?

Een nieuwe baan hoeft zeker niet de oplossing te zijn. Sinds mijn start op de arbeidsmarkt (september 2007) heb ik voor meer dan 10 werkgevers en opdrachtgevers gewerkt. Zowel als werknemer, zzp’er en consultant, zowel in binnen als buitenland. Ja, ik ben een echte jobhopper dus 😉 Het gras bij de buren lijkt altijd groener, je weet echter niet wat er achter de voordeur speelt. Hier kom je achter door de voordeur open te doen en de gang in te gaan. Oftewel beginnen bij een andere werkgever. Het is gemakkelijk om de werkgever, je collega’s of wie dan de ‘schuld’ in de schoenen te leggen. Is dit ook de werkelijke oorzaak

Oorzaak en gevolg

De wind kan je niet bepalen, wel hoe je zeilen staan. Er gebeuren nu eenmaal dingen
in ons leven die anders lopen dan we verwacht hadden. Toen ik begon als pensioen consultant, verwachtte ik uitdagende opdrachten die ik zelf kon kiezen. In de praktijk liep dit anders, ik zat veelal op administratieve opdrachten. Hier zat ik zeker niet op de wachten. Toch heb ik h
et beste ervan gemaakt. Ik heb zelfs mijn tweede bachelor (in Pensions and Life assurancies) behaald en mijn promotie. Hierna heb ik ontslag genomen en ging op wereldreis.

Ik geloof heel erg in verantwoordelijkheid nemen, dus ook als werknemer zijnde. Uiteraard heeft de werkgever een grote invloed, dat is de andere kant. Als werknemer kan je altijd zak
en aanpakken en initiatief nemen. Weten wat jij wilt als individu, waarom je dit wilt en keuzes maken is essentieel.

Zelf heb ik dit lang niet altijd gedaan. Ik had meer uit mijn banen kunnen halen, door
meer initiatief te nemen. Door vaker met ideeën te komen, door initiatieven te nemen en deze gewoon te gaan opzetten. Solliciteren is lang niet altijd makkelijk en prettig, ergens aan de ‘bak’ komen ook niet. Wat kun je nu doen in je huidige baan? Hoe kun jij het gras bij je werkgever groener kleuren. Wat kun jij vandaag doen?

De oplossing

Na mijn wereldreis begon ik als ondernemer en daarnaast heb ik verschillende (parttime) banen gehad. Terugkijkend was het deels een vlucht van de ene ongewenste situatie naar de andere. Als je niet wat je wilt, als je te ongeduldig bent (in mijn geval), kan het gevaar zijn dat je van baan naar baan gaat.

Stappen
1. Vraag jezelf af wat is de reden dat je weg wilt. Ligt dit aan het werk, je collega’s, je leidinggevende of een combinatie van deze factoren?

2. Ga je verdiepen in je werkzaamheden. Welke geven je energie en welke niet?

3. Ga meer doen van de dingen die je energie geven.

4. Maak van je baan een droombaan! Hiermee maak je het beste van je huidige situatie. Je hebt tenminste een baan, wees hier dankbaar voor.

5. Neem geen overhaaste beslissingen, neem je tijd. Rome is ook niet in één dag gebouwd.

6. Ga verder kijken, als je echt niet je draai kunt vinden en je alles gedaan
hebt om je situatie te verbeteren.

7. EXIT! Iets echt geen toekomst meer ziet, GA!! Blijf niet eeuwig klagen, omdat je niet je droombaan zit. Neem een vorm van actie en neem hier verantwoordelijkheid voor.

De oplossing is niet eenduidig. Wat wel belangrijk is om het beste te maken van de situatie waar je nu in zit. Als je alles er aan heb gedaan en het lukt toch niet, dan kun je verder gaan kijken. Het is ook essentieel om te weten wat je wilt en (misschien belangrijker) wat je niet wilt. Je droombaan zal je zelf mogelijk moeten maken, deze is niet altijd rooskleurig.

De Ondernemende werknemer

De term intrapreneur wordt inmiddels steeds bekender, mede door Richard Branson en Guy Kawasaki (voormalige Apple medewerker). Intrapreneurs zijn ondernemende werknemers, sterker nog dit zijn pioniers in bedrijven. Een Intrapreneur krijgt de vrijheid en financiële steun (van zijn werkgever) om zijn ideeën in de wereld te zetten. Enkele voorbeelden van bekende intrapreneurs: Paul Buchheit van Google – de bedenker van Gmail, Ken Kutaragi van Sony – de bedenker van de Sony Playstation. Bevlogen medewerkers ‘trekken de kar’ en geven het goede voorbeeld. Volgens het onderzoek van YSE (‘hoe blij is de werkende Y’) is het gebrek aan uitdagend werk, de belangrijkste factor (met 61,1%) waarom de generatie Y vertrekt.

Vraag niet aan je werkgever wat deze voor je kan doen. Vraag jezelf af: wat jij kunt doen voor je werkgever, klanten en de maatschappij.

Wat ga jij doen?

Misschien heb je een fantastisch idee, maar je twijfelt of je werkgever en/of leidinggevende de waarde hiervan in ziet. Wellicht zijn er werkzaamheden die je niet leuk vind. Je wilt meer werkzaamheden doen, die je wel leuk vind of leuk lijkt. Zoek naar mogelijkheden om dit te doen. Zowel voor de dingen die je meer wilt doen als minder wilt doen. Kom met een slimmere en goedkopere manier om een bepaalde werkzaamheid te doen die je niet leuk vind. Wat heb je te verliezen? Maak gewoon je werk leuker!

Ik ben erg benieuwd naar je visie op deze blog. Wat kan jij veranderen in je huidige baan? Sterker nog: wat ga je veranderen in je huidige baan? Stel je zou een dag directeur zijn, wat zou je veranderen? Ik ben erg benieuwd! Laat onderstaand je reactie achter!

 

Leave a Comment