Geduld? Daar heb ik geen tijd voor! 17 wijsheden over geduld

Geduld - daar heb ik geen tijd voorGeduld is niet één van mijn sterkste kanten. Sterke nog, het is één van mijn grootste valkuilen. Ik ben enorm gedreven, ik wil alles en nog snel ook! Dit werk niet in de praktijk, dit is het perfecte recept om ongelukkig te zijn in je carrière. Het betekent namelijk, dat je nooit bent waar je wilt zijn. Het is namelijk nooit genoeg, je bent nooit waar je wilt zijn. Het kan altijd harder, faster and stronger (nummer van….) Wat kan je hieraan doen en hoe dient het jou?

Het is grappig om te zien, hoe dit bij mij uitpakt in de praktijk. Tijdens mijn wereldreis heb ik soms weken achter elkaar, elke avond ergens anders geslapen. Na 3 weken reizen was ik volkomen uitgeput en moest ik echt bijtanken. Toen ik begon als ondernemer geloofde ik, dat ik binnen één jaar miljonair kon zijn. Als dit zo makkelijk zou zijn, dan zou iedereen dit (waarschijnlijk) zijn.

Waar ik naartoe wil, is dat dingen tijd nodig hebben. Je wordt niet binnen een jaar ‘succesvol’. Als dit wel het geval is, is de kans groot dat je een ‘one day fly’ bent. Als je duurzaam succesvol wilt met je droomcarrière, dan moet je hier in groeien. Als jij een tulpenbol in de grond stopt, graaf je deze ook niet elke dag uit, om te kijken hoe ver deze is. Deze krijgt water, zonnelicht en op een gegeven komt de tulp boven de grond. Dit klinkt misschien als een cliché, maar zo is het wel.

Wat heeft het voor zin?

Wat heeft het voor zin om jezelf altijd gehaast en ontevreden te voelen? Wat heeft voor zin, om nooit te tevreden te zijn, met waar je bent? Om je (kleine) successen en je dagelijkse kleine stappen, niet te erkennen en te vieren. Succes is immers iets ,dat is opgebouwd over een langere periode. Vaak zijn hier jaren voor nodig.

Presteren

We leven in een onze prestatiemaatschappij, we moeten maar presteren, maar maakt dit ons gelukkig? Als je werkloos bent, ben je een loser. Waarom? Waarom moet je altijd productief zijn? Waarom moeten we altijd maar presteren? Wat is presteren eigenlijk? Voor wie wil je presteren?

Het komt neer op wat Stephen R. Covey noemt: de ladder beklimmen en op het dak er achter komen, dat je op het verkeerde gebouw bent. Dit zal heus wel eens gebeuren in je carrière, dat is prima. Alleen wat als dit al een paar keer is gebeurd? Wat is (vaak) de oorzaak hiervan? Dat is maar blijven rennen, vliegen en stressen. Alsof je constant in een achtbaan zit en geen tijd te nemen om te stoppen. Begrijp me niet verkeerd, als je houd van de achtbaan en het avontuur in je carrière, dan is dit top! Zelfs dan heb je rust nodig.

Rust inbouwen

Als je geen rust inbouwt, dan loop je een grote kans op een (fikse) burn-out. Of je wordt sneller ziek. Als jij bijvoorbeeld vaak ziek bent, als je op vaak bent of bent geweest, is dit een teken. Sporters beseffen hoe belangrijk rust is, tijdens rust perioden groeien je spieren en hersteld je lichaam. Als je dit niet genoeg doet, dan loop je kans op blessures.

17 bijzondere wijsheden over geduld

 1. De sterke man is niet diegene die worstelt, maar diegene die controle over zichzelf heeft tijdens een aanval van woede
 2. Geduld is de poort naar de vreugde.
 3. Je kunt veel leren van kinderen, bijvoorbeeld hoeveel geduld je hebt
 4. Geduld is een kruid, dat groeit in mijn levenstuin
 5. Geduld overwint alles.
 6. Als plan A niet werkt, dan heeft het alfabet nog 25 andere letters
 7. Goede dingen overkomen diegenen die geloven. Betere dingen overkomen diegenen die geduld hebben en het beste overkomt diegene die niet opgeeft
 8. Geduld is een tuin die in slechts weinig tuinen bloeit
 9. Wees geduldig, naar verloop van tijd wordt gras melk
 10. Geduld is de metgezel van wijsheid.
 11. Geduld is de sleutel tot tevredenheid.
 12. Geduld verliezen, betekent waardigheid verliezen.
 13. Heb geduld. Alle dingen zijn moeilijk, voor dat ze gemakkelijk worden.
 14. Geduld is de beste medicijn voor elke moeilijkheid.
 15. Geduld is een mooie zaak, maar het heeft nog nooit een haan een ei helpen leggen.
 16. Geduld is de kunst om uw ongeduld te verbergen.
 17. Geduld is een pleister voor alle wonden.

Hoe vind je deze wijsheden?

Welke raakt je het meest? Dit keer een ander blogpost. Ik zag dit op internet en dit leek mij een goed idee. Wat vind jij hiervan? Welke wijsheid raakt je het meest? Ben je geduldig? Of dit een uitdaging voor je ;-)?Deel je reactie onderstaand

Leave a Comment