Goed leiderschap doet volgen, euhhm juist

leiderschap - welke richting ga je op in je carrière?

Stop, dit gaat niet goed! Ik heb de afgelopen een uitdagende periode gehad. Zoals zo heftig, dat mijn coach die mij normaal alleen vragen stelt, zei: je moet nu stoppen met alles wat je stress geeft. Ze had gelijk besefte ik mij, dus wat doe je dan? Ik besloot te gaan kamperen in de natuur, om tot rust te komen en te evalueren. Hierbij deel ik mijn persoonlijke verhaal. Had het met mijn droomcarrière reis te maken? Waar kwam het vandaan?

Dat was een goede en ook zeker essentiële vraag voor mij. Soms moet je even een stap terug doen om te kijken, waar je bent, een zogenaamde helikopter view. Ik kwam tot wel hele verrassende inzichten. Of dat nu kwam, doordat ik meer rust had, door het concert van de vogels van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, het kampvuur? Wie zal het zeggen. Misschien toch ook wel door de coaching die ik daar ook had. Of misschien was het zaadje wel eerder gepland.

Een vriend van mij vertelde mij (enkele weken daarvoor) over een burn out en dat zijn vader dat had gehad. Ik kreeg langzamerhand allerlei signalen uit mijn omgeving daarover. Maar ook over doen wat je leuk vind. Ik heb inmiddels 58 mensen geïnterviewd voor mijn boek. Dit is super interessant, leerzaam en ook absoluut confronterend proces. De spiegel wordt daarom tegen mijn neus gehouden.

Tijd voor een beslissing

Ik kwam er achter, dat ik zelf werk deed wat ik niet meer leuk vond. Daar zat ik dan meneer Droomcarrière die doet zelf iets wat hij (niet) meer leuk vind. Hmmm, dit was wel slikken. Maar het was ook tijd voor een beslissing. Ging ik het beste maken van mijn werk als sales freelancer? Of ging ik besluiten voor mezelf te kiezen? Ik stond op een kruising. Het is niet altijd makkelijk om een keuze te maken. Geen keuze maken is geen optie.

Gedurende die kampeerweek, ben ik nog naar de ‘pre launch’ van het boek, the Roar of Freedom, van Tom Willems geweest. Super interessant en ik voelde die ‘schreeuw van mijn vrijheid’ steeds groter worden. De dag daarna had ik een gesprek met iemand die ook gestopt was met zijn opdracht. Ik vroeg wat voor hem de doorslaggevende factor was: een auto ongeluk. Hij besefte, dat hij wel dood had kunnen zijn, gelijk na het weekend had hij zijn baan opgezegd. Hij deed niet (meer) wat hij wilde en besloot voor zichzelf te kiezen.

Persoonlijk leiderschap: een nieuwe keuze

Ik besloot zelf ook actie te nemen, na een evaluatie voor mezelf. Eén van mijn sterkte punten is actiegerichtheid, als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb, dan blijf ik het niet uitstellen. Woensdag na de kampeerweek, had ik een gesprek met mijn opdrachtgever. Ik vertelde hem dat ik wilde stoppen met mijn opdracht, ik dacht aan een maand opzeg termijn. ‘Als je het niet leuk meer vind, waarom stop je dan niet gelijk”, vroeg hij? Dat vond ik een goede vraag! De volgende dag hakte ik definitief te knop door en ben ik gestopt.

Wat nu? Ik ga mijn nu eerste focussen op het uitwerken van de interviews en het schrijven van mijn boek. Ondertussen ga ik even beslissen welke weg, ik daarna in sla. In ieder geval een weg waar mijn hart en ziel licht. Goed leiderschap doet immers volgen, daarom is het belangrijk om dichtbij jezelf te blijven en te (blijven) evalueren.

Wat waren mijn inzichten over leiderschap van deze ervaring? 7 inzichten:

 

  1.  Ik mag fouten maken.Ik mag dingen doen die ik niet leuk meer vind

Ik ben een mens en mag ook fouten maken. Ik hoef niet perfect te zijn

2. Maak een keuze, dit had ook kunnen zijn: het beste ervan maken.

Geen keuze maken is geen optie, want dat helpt je niet verder

3. Evalueer regelmatig, elke week of in ieder geval elke maand.

Je kunt je bijvoorbeeld de volgende vragen stellen

–  Ben ik nog op de goede weg?

– Geeft dit werk mij meer of minder energie?

– Hoe leuk vind ik dit nog?

– Wat leer ik nog?

– Wat draag ik bij aan de maatschappij door deze functie?

4. Leer van de ervaringen wat ik wel en niet leuk vond.

De vrijheid in de functie vond ik erg fijn. Ik ging maar één keer per week naar kantoor. Dit vond ik ook wel jammer. Hierdoor had ik minder contact met collega’s. Door mijn functie als telefonische salesmedewerker. Was ik op afstand met mensen bezig. Ik doe dit liever face to face.

5. Begeleiding is super belangrijk

Ik miste ondersteuning in deze functie. Als je wilt groeien, heb je begeleiding nodig. Ik had hier zelf wat pro-actiever in kunnen zijn, maar er was hier te weinig ruimte voor.

6. Ik was iemand anders zijn missie aan het leven

Ik stond daar achter, alleen werd langzamerhand mijn eigen visie anders. Als je in opdracht van iemand werkt, is dit redelijk veilig. Ik hoefde bijvoorbeeld alleen maar mensen te bellen en geen ‘leads’ te regelen. Nu wordt het tijd om de haven te verlaten en de trossen los te gooien. Ik ga op avontuur! Ik zeg niet, dat ik dit alleen ga doen. Je kan ook in een konvooi de haven verlaten

7. Doe wat je leuk vind

Ik vind het helemaal niet meer leuk, waarom zou ik iets doen wat ik niet (meer) leuk vind? Zonde van mij tijd.

Neem jij leiderschap over je carrière?

We worden allemaal wel eens meegesleurd op iemand zijn schip, dit kan en mag gebeuren. Alleen hoef je niet op het schip te blijven. Evalueer jij regelmatig waar je bent en of je nog op koers bent? Heb jij nog een droombaan? Wat is zelf leiderschap voor jou? Wat zou je willen veranderen? Of blijf je lekker op de boot van iemand anders zitten. Dit is ook prima, het is niet goed of fout.  Laat je reactie onderstaand achter:

 

Leave a Comment