Is je droomcarrière altijd rooskleurig?

Droomvilla blurry hangmat picDromen is een prachtig iets! Dromen geven je energie, ze geven je iets om naar uit te leven. Ze kunnen je hoop geven, ze kunnen je ‘op de rials’ houden in moeilijke tijden. Een droomcarrière klinkt als een rooskleurige droom, maar is een droomcarrière wel echt (altijd) zo mooi als in je droom? Waarom zou je toch voor je droomcarrière gaan?

Ik heb een bijzonder, rijk en bevoorrecht leven. Ik heb reeds vele dromen mogen leven. Lang niet iedereen kan dit. Mensen die net of niet genoeg eten hebben, houden zich hier (waarschijnlijk) niet mee bezig. Ze zijn al blij als ze eten hebben en een dak boven hun hoofd. Als kleine jongen wilde ik later al motor rijden en er één bezitten Toen ik deze (eindelijk) had, kwam er werkelijk een droom uit. Ik geniet (bijna) altijd, als ik op de motor zit. Zeker als de zon schijnt en ik de wind door mijn haren voel (oh nee, dit kan niet vanwege mijn motorhelm).

De DC code

Nu ben ik een boek aan het schrijven over een droomcarrière (de DC code – tien sleutels om jouw droomcarrière code te kraken). Het leven van deze droom, is in werkelijkheid ook heel anders. Ik heb regelmatig onzekerheden, dipjes, twijfels. Voor schrijven van het boek, heb ik vier maanden lang geen inkomsten gehad. Dit vind ik erg spannend, ik zie mijn geld langzaam aan opraken.

Ik heb geweldige mensen die mij de afgelopen maanden hulp hebben aangeboden. Zo heb ik aan mijn boek gewerkt, in het huis van vrienden in Zeeland. Waar ik nu zit, is helemaal bijzonder! Een jaar geleden had ik een droom, ik wilde op villa’s passen van mensen. Vorig jaar leek die droom ver weg en deze heb ik toen losgelaten. Een jaar later (nu) ben ik 4,5 week op een huis aan het passen in Zeist. Dit is geweldig! Maar is het echt altijd zo geweldig en rooskleurig?

De donkere kant

Nou, zeker niet! In je eentje in een huis zitten, is in je eentje in een huis zitten. Hoe groot of klein dit huis ook mag zijn. Ik heb heel veel tijd met mezelf meegebracht, dit is niet altijd even makkelijk geweest. Ook de donkere kanten van mezelf, zijn naar boven gekomen. Niemand is immers perfect en toch verwacht ik dit wel van mezelf. Ik leer mezelf hierdoor wel beter kennen en hier ben ik dankbaar voor. Juist door je donkere kanten te ontdekken, ga jij jouw mooie (lichte) kanten meer waarderen.

11 redenen om je dromen en droomcarrière toch te leven

Je droomcarrière is niet altijd zo rooskleurig als je denkt. Toch is het zeker al je tijd, geld en energie waard. Waarom zal je toch je droom achterna gaan? Waarom zal je al die moeite doen? Zie onderstaand 11 redenen om toch je droom te leven?

 1. Spijt op je sterfbed heb je (waarschijnlijk) niet, want je bent ervoor gegaan
 2. Je hebt de moed om je eigen leven te leiden. Hierdoor blijf je trouw aan jezelf.
 3. Je leert jezelf beter kennen, je weet steeds beter wat je wel en niet wilt
 4. Het geeft je rust, als jij je dromen leeft.
 5. Dromen geven je iets om naar toe te leven
 6. Je wordt er een beter mens door. Tijdens mijn wereldreis en het schrijven van mijn boek, heb ik hulp ontvangen van vele mensen. Zonder hun hulp, was het onmogelijk geweest. Hierdoor wil ik zelf ook mensen helpen
 7. Je leven wordt verreikt
 8. Je hebt mooie verhalen te vertellen
 9. Je ervaart, dat je veel meer aan kunt dan je verwacht. Tijdens mijn wereldreis, had ik de slechtste baan in mijn leven, dit heb ik overleefd.
 10. Je leert levenslessen, die (buiten jezelf) andere mensen verder kunnen helpen
 11. Je hebt het gevoel echt te leven! Het leven begint immers, op de rand van je ‘comfortzone’.

 Hoe kijk je nu tegen je droom aan? 

Leef jij je droom? Wat is jouw droomcarrière? Loop je tegen dingen aan? Wat zou je doen, als je wist dat je niet kon falen tijdens het leven van je dromen? Ik ben erg benieuwd, laat onderstaand je reactie achter.

One thought on “Is je droomcarrière altijd rooskleurig?

 1. Helemaal mee eens. Met name het argument van het sterfbed spreekt mij altijd aan. Beter terugkijkend en constateren dat het mislukt is dan terugkijkend en constateren dat je het leven aan je voorbij hebt laten gaan,

  Mijn dromen waren een huis in Italië kopen. Met alle financiele risico’s van dien gedaan. Een droom die is uitgekomen. En stoppen met mijn loondienst baan en wat voor me zelf beginnen. Drijf nu samen met mijn vrouw een hele relaxte website shop in hangmatten.

  Niet vanuit het sterfbed maar wel vanuit de hangmat kijk ik nu al tevreden terug.

Leave a Comment