Is jobhoppen slecht voor je CV?

Is jobhoppen slecht voor je CV?Je moet een stabiel CV hebben, wordt er wel eens gezegd en geschreven. Is dat zo? Kan je het ook juist zien als een kracht, ais iemand verschillende banen heeft gedaan? Toen ik ging solliciteren voor een opdracht als ‘sales freelancer’ werd ik hiermee geconfronteerd. Ik werd aangemerkt als een ‘jobhopper’. Wat doe je dan? Hoe ga je hiermee om? Jobhoppen kan juist in je voordeel werken voor je droomcarrière. Is jobhoppen een trend voor de toekomst? Tientallen jaren geleden werkten we 20, 30 of 40 jaar voor dezelfde werkgever. Philips had zelfs hele dorpen voor zijn medewerkers, compleet met onder andere een tandarts. Die tijd is voorbij, dingen veranderen super snel in onze huidige economie. De meeste bedrijven die 50 jaar geleden bestonden, bestaan nu niet meer. Geschat wordt dat 30-50 procent van de huidige banen niet meer bestaat over 20 jaar. 30 jaar bij dezelfde werkgever werken, zal daarom in de toekomst steeds minder vaak gebeuren.

Voordelen als je lang bij dezelfde werkgever blijft

Als je lang bij een werkgever werkt (langer dan twee jaar), dan biedt dit een aantal voordelen. Je kunt doorgroeien binnen het bedrijf. Mijn scriptie heb ik bijvoorbeeld voor BCC gedaan. Daar werkte iemand die was begonnen als chauffeur en hij had zich opgewerkt tot administrateur. Dit is een mooi loopbaan voorbeeld binnen een bedrijf. Als je langer in dienst ben, leer je de organisatie goed kennen (als het goed is). Je kunt verschillende functies uit oefenen, waardoor jij je blijft ontwikkelen, je doet ervaring op, je weet welke werkzaamheden wel en niet bij je passen.

Valkuilen als je (te) lang bij dezelfde werkgever blijft

Je kunt ‘vastgeroest’ raken, je zit zo in de bedrijfscultuur dat je niet meer om je heen kijkt. Stel dat innovatie niet vanzelf sprekend is binnen de bedrijfscultuur, dan is de kans groot dat je hier niets mee doet. Dit kan een reden zijn, waarom bedrijven op de lange termijn niet blijven bestaan. Blijvende innovatie is immers essentieel. Je hebt geen of een kleine referentiekader met anderen bedrijven. Je weet niet hoe andere bedrijfsculturen zijn. Je weet niet of het gras bij de buren echt groener is. Dit weet je pas echt, als je het zelf ervaart. Wellicht kom je tot verrassende conclusies 😉

Lang of kort bij een werkgever blijven?

Hier is geen eenduidig antwoord op te geven. Het is belangrijkste is dat jij doet wat voor je goed voelt. Als je het gevoel hebt, dat jij je vleugels uit te willen slaan dan moet je dit doen. Als je blijft botsen met de bedrijfscultuur en/of je manager, als je doodongelukkig bent. Waarom zou je dan blijven? Als je een fantastische werkgever hebt, waar je kunt doorgroeien, waar je prima ondersteuning hebt. Waarom zou je dan weggaan? Je kunt bij een restaurant eten en zeggen dat dit het beste restaurant van de stad is. Maar heb je bij elk restaurant in de stad gegeten? Dan pas heb je een volledig referentiekader. Ik zeg niet dat je bij elke werkgever in je buurt moet gaan werken. Maar wel dat verandering van spijs doet eten. Als je bij een nieuw bedrijf begint, begin jezelf ook opnieuw. Het is goed voor je comfortzone, deze breidt zich uit. Je comfortzone wordt ook wel je happyzone genoemd. Hoe meer banen je hebt gehad, hoe beter je weet wat je wilt en welk richting op wilt. Net zoals je bij meer restaurants gaat eten 😉

Jobhoppen wordt steeds ‘gewoner’

De tijden veranderen snel, vijf jaar geleden was een ‘vast’ arbeidscontract nog heel normaal. Tegenwoordig wordt een vast contract alleen maar zeldzamer, slechts 21 procent van de beroepsbevolking werkt op basis van een vast contract. 26% heeft een tijdelijk contract en diezelfde percentages gelden ongeveer voor uitzenders en zzp-ers. Dit zorgt ervoor dat mensen meer in beweging blijven en ook vaker van baan zullen veranderen. Jobhoppen is juist een prima mogelijkheid om te ervaren welke baan, welke werkgever en collega’s het beste bij je passen. Blijf lekker ‘hoppen’ en ontdekken, gebruik het in je voordeel! Generatie Y werkt door tot 70+, dus je hebt nog even te gaan.

Wat kan je antwoorden op de vraag of je een jobhopper bent?

Tijdens mijn sollicitatiegesprek voor een opdracht als ‘sales freelancer’ werd ik met de ‘jobhopper vraag’ geconfronteerd. Ik had de vraag verwacht en besloot hierover transparant te zijn en het in mijn voordeel te gebruiken. Ik vertelde dat ik eerlijkheid belangrijk vind en graag achter dingen sta die ik doe. Ik vertelde dat ik niet wist, sterker nog niet kon beloven, hoe lang ik zou blijven werken. Wat ik wel wist, is dat ik mijn best zal doen, zolang ik er werkte. Uiteindelijk heb ik er nog een jaar gewerkt. Het is belangrijk om dicht bij jezelf te blijven. Verteld eerlijk waarom jij van baan naar vaan bent gegaan, wat je wel en niet kunt beloven. Sommige werkgevers/opdrachtgevers stoot je hiermee af. Als je hier niet eerlijk over bent, kan je (snel) door de mand vallen. Met als gevolg een negatieve referentie en allebei een naar gevoel hebben. Eerlijkheid werkt op de lange termijn en duurt het langst.

Gebruik jobhoppen in je voordeel!

Door te jobhoppen toon je lef. Je durft immers zelf het heft in handen te nemen! Als je niet gelukkig bent in je baan kun je afwachten en ongelukkig blijven. Als je er alles aan hebt gedaan om het leuker te maken binnen je baan en dit werkt niet. Waarom zou je dan blijven? Lef wordt vaak gewaardeerd (door de mensen die hiervoor open staan) Je neemt ook jouw ervaring mee, uit de andere bedrijven. Dit kun je ook in je voordeel gebruiken! Draai de argumenten die ze tegen je gebruiken gewoon om. Je hebt een beter beeld van verschillende bedrijven en culturen door jobhoppen. Deze neem je mee naar een nieuw bedrijf. Door je frisse blik kun je enorm van toegevoegde waarde zijn. Jobhoppen is juist een trend voor de toekomst!

Hoe kijk jij tegen jobhoppen aan?

Ik ben erg benieuwd of jij een jobhopper bent. Wat vind je van jobhoppen? Als je een recruiter, HR medewerker of leidinggevende bent, hoe kijk jij er tegen aan? Hoe zie je de toekomst van de arbeidsmarkt en jobhoppen? Laat onderstaand je reactie achter.

Leave a Comment