Lijkt je droombaan onbereikbaar?

Lijkt je droombaan onbereikbaar? Vraag jij je af waarom je al die moeite doet voor je droombaan? Soms kan je het gevoel hebben dat je droombaan ver weg is. Ik heb dit nog wel eens op momenten. Mijn droomcarrière (ruimer begrip dan droombaan) is om de wereld rond te reizen en mensen wereldwijd te inspireren als spreker (en andere manieren). Wat doe je als je het moeilijk hebt? Geef je op, neem je een stap terug of ga je door? Waarom zou je doorgaan? Hoe weet je of je nog op de juiste weg bent?

Van tevoren denk je misschien dat het makkelijker wordt, als je eenmaal weet wat je droombaan is. Dit dacht ik zelf ook. Als je JA zegt tegen je droombaan, dan begint het pas echt begint! Als mensen hebben we vaak de neiging om dingen onszelf mooier voor te stellen, dan ze in werkelijkheid zijn. Stel je voor: je hebt een vakantie gepland staan. Hoe kijk je hier naar? Mooi weer, parelwitte stranden, een knipje met je vingers en je hebt een heerlijk cocktail in je handen?! Waarschijnlijk denk je niet aan de minder zonnige dingen als: de zon schijnt niet elke dag, misschien is het super druk op zo’n witte strand. Wellicht zijn er luidruchtige andere toeristen.

Vaak kunnen we dingen mooier inbeelden, dan ze in werkelijkheid zijn. Dat is het mooie van dromen. Ik ben daar heel goed in. Ik had verwacht dat ik binnen een jaar miljonair zou zijn als ondernemer.  Dit bleek in de praktijk een stuk moeilijker dan ik had verwacht.  Wat doe je dan op zo’n moment?

 Jouw ‘waarom’ 

Ik besloot te stoppen en te gaan evalueren: waarom wil ik dit ook al weer?

Is miljonair zijn een doel of een middel? Is geld een middel of een doel? Wat maakt mij eigenlijk gelukkig? Voor mij was dit geen doel. Ik wil vette dingen doen. Dingen waar ik in geloof, waarbij ik kan bijdragen aan de levens van andere mensen en de maatschappij. Dingen die mij voldoening geven die mijn hart doen zingen! Heb ik hiervoor geld nodig? Nee, niet per see. Maakt geld het een stuk gemakkelijker.

Pas op de plaats of moedig voorwaarts?

Soms moet je door een pijnlijk moment heen, solliciteren is bijvoorbeeld niet altijd leuk. Je kan te maken krijgen met veel ‘afwijzingen’. Wat doe je dan? Ga je stug door? Ja, als je weet wat je droombaan is en waarom je dit wil wel. Aan de andere kant is het soms beter, om te stoppen en te evalueren. Je kan van Amsterdam via Maastricht naar Groningen rijden. Uiteindelijk kom je er wel, direct is echter sneller.

Om te weten of je nog op de juiste weg bent, is het belangrijk om met mensen in je omgeving te spreken. Mensen die kunnen spiegelen die je vertrouwd. Mensen die het beste met je voor hebben en je (indien nodig) een schop onder je kont geven! Een coach kan hiervoor een goede uitkomst zijn. Deze ziet je dode hoeken (meestal) die jezelf niet ziet en geeft je inzicht in je drijfveren en je waarom. Zodat je weet of je nog op koers bent of dat je zeker Groningen weet dat nog steeds je eindbestemming is.

Doorgaan met die banaan!

Als je besluit door te gaan, moet je vol gas gaan! Als je sterker wilt worden met fitness, zul je door pijn moeten heen gaan. Deze pijn zorgt ervoor dat je spieren steeds sterker worden. Kampioenen worden geboren in moeilijke tijden. Er is niets makkelijker om de handdoek in de ring te gooien. Als je tot inzicht gekomen dat je niet op de juiste weg bent, kun je de handdoek gooien. Als je dit doet, omdat jij je cocktail niet snel genoeg krijgt (weet je nog het parelwitte strand) is dit zonde. Je droombaan is er! Je zal hem zelf mogelijk moeten maken, niemand anders doet het voor je. Als het makkelijk was, dan had iedereen een droombaan gehad. 82% van de Nederlanders heeft geen droombaan. Misschien willen ze dit ook wel niet, wat wil jij?

Krachtbronnen

Ik put kracht uit verhalen van mensen die ook enorm gestruggeld hebben. Die hier uiteindelijk sterker zijn uitgekomen.  Mensen als Jay–Z, Eminem, J.K. Rowling, Tony Robbins, Steve Jobs.  Zij hebben ook enorme moeilijke momenten gekend en toch zijn zij hier doorheen gekomen. Wie zijn je voorbeelden? Wie kunnen jou kracht en inspiratie geven in moeilijk tijden? Het verhaal van Eminem inspireert mij:

Waar zit jij in je carrière?

Wat je even niet meer, wat je wilt? Heb je een moeilijk tijd en behoefte aan ondersteuning? Wie zijn jouw krachtbronnen? Heb je dingen nodig? Waar loop jij tegen aan. Deel je reactie onderstaand

 

 

 

Leave a Comment