Mijn leermoment van een ‘krijgsverhoor’ en waarom helderheid essentieel is voor jouw droomcarrière

Mijn leermoment van een ‘krijgsverhoor’ en waarom helderheid essentieel is voor jouw droomcarrièreIn december had ik een sollicitatiegesprek voor een fulltime baan in de marketing. Tijdens het gesprek had ik het gevoel met mijn rug tegen de muur te staan, met een felle schijnwerper op mijn gericht. Tegelijkertijd voelde mijn tong van leer, alsof ik een week in de Sahara woestijn was, zonder drinken. Ja, het was heftig.. Ik had eerder het idee dat het een krijgsverhoor was, in plaats van een sollicitatie. Misschien vraag je jezelf af, hoezo een krijgsverhoor?

De recruiter wist de juiste vragen aan mij te stellen. Hij wist mijn ‘echte’ verlangens boven tafel te halen. Deze waren niet geschikte voor de baan, daarom wilde ik ze (in eerste instantie) niet delen. Deze verlangens waren echter wel essentieel voor mezelf. Eén van de vragen die hij stelde was de volgende: Wat wil je eigenlijk met je carrière?

Ik vertelde hem dat ik mensen wilde inspireren om hun dromen te leven en hun te begeleiden op hun reizen naar hun dromen. Vervolgens vertelde hij, dat ik beter een parttime baan kon zoeken en daarnaast aan mijn droom werken. Hij gaf mij wat tips en ik vroeg hem om tips. Ik schrijf vijf kwartier in één uur.

Waarom is het essentieel om helderheid te creëren voor jouw droomcarrière?

 1)     Als je weet waarvoor je wilt gaan, dan kan je NEE zeggen tegen datgene wat hier niet binnen past. Bijvoorbeeld: je wilt de Droom Carrière Academy ‘groot’ maken in Nederland;-) Als je dit weet, dan kan je NEE zeggen tegen andere (aantrekkelijke) business ideeën.

2)      Je kan al je focus op één doel richten. In plaats van met 10 verschillende zaken bezig te zijn, kan je al je energie en focus op één doel richten. Als een laser die door staal snijd. In de plaats van een gloeilamp die ‘overal’ licht naartoe verspreid

3)      Rust voor jezelf, je weet wat je wilt. Stap-voor-stap kom je dichter bij je droomcarrière.

4)      Het is makkelijker om door te zetten. Als je weet wat je wilt en (belangrijker nog) Waarom je dit wilt. Ervaar je meer zekerheid, kracht en energie om voor je doel te gaan

5)      Je kan hulp vragen aan je omgeving om je doel te bereiken. Deze kunnen jou helpen om je droomcarrière te creëren.

6)      Mensen bieden vaak hulp aan, omdat ze weten waar je naartoe werkt. Ze sturen bijvoorbeeld een interessant artikel naar jou of een link van een website.

Het is zeker niet gemakkelijk om te weten wat je wilt in je leven. Of dit nu is het op gebied van je droomcarrière, liefdes leven, sport, gezondheid, financiën. Door je levenservaringen kom je erachter wat je wilt en wat je niet wilt. Tenminste, als je hier actief mee bezig bent. Ik ben al zelf jaren bezig om er achter te komen, wat ik wil in mijn carrière.. Ik heb de frustraties, onzekerheid, moedeloosheid allemaal gevoeld. Ik ben zelf een jaar op Wereldreis geweest om te bepalen wat ik wil met mijn leven.

Daarom zal ik zeker nog verder inspelen op HOE je er achter kunt komen, wat je wilt met betrekking tot jouw droomcarrière. Weet jij wat je wilt met betrekking tot jouw droomcarrière? Of weet jij wat je NIET wilt als droomcarrière? Maak je tijd vrij om te bepalen wat jij wilt? Ik ben erg benieuwd naar jou reactie, deze kun je hieronder achterlaten.

Leave a Comment