Mijn vijf carrière inzichten van mijn ‘marktplaats ‘ guerrilla sollicitatie

 

Guerrilla sollicirerenHoe liep mijn ‘Marktplaats’ avontuur af? Was ik nog steeds zo euforisch?  Of liep het uit op een carrière ‘fiasco’?

Heb ik ‘gefaald’ of geleerd? Vol verwachting klopt je hart 😉 Die van mij wel, toen ik wachtte op de uitkomst. In deze post zal ik mijn ervaringen toelichten en mijn leermomenten. Ik werd namelijk als een ‘held’ ontvangen bij Marktplaats, waar ik wel mee kon leven 😉

Ik heb eerst met de verantwoordelijke manager mijn rapport besproken. Hij vond dat er goede inzichten instonden. Hij lichtte ook toe, hoe hij tegen mijn inzichten aan keek. Dit was super leerzaam, omdat we namelijk veel overeenkomsten hadden. Na een klein uur, hadden we mijn rapport besproken. Hij zou het rapport gaan voordragen aan zijn manager.

Daarna leidde hij me rond binnen Markplaats. Dit vond ik erg leerzaam en interessant. Ik werd voorgesteld, als ‘diegene’ van het rapport. De meeste konden mijn actie waarderen en complimenteerde mij met mijn moed. Ik had een boek meegekregen en we zouden het vervolg van mijn rapport bespreken.

Uiteindelijk kreeg ik te horen, dat ik niet aan de slag kon met mijn rapport. Wel werd ik aangemoedigd, om te gaan solliciteren op een functie binnen Marktplaats. Uiteindelijk heb ik dit gedaan en hier nooit meer wat van gehoord. Ik heb hier zelf ook geen actie meer voor ondernomen. Ik had ondertussen besloten, dat ik niet voor een grote organisatie meer wil werken. Ik had al voor Aegon, Achmea en ABN Amro gewerkt. Mijn ervaring is, dat hoe groter een bedrijf is, hoe ‘logger’ het bedrijf vaak is.

Heb ik gefaald of geleerd?

Ik heb zeker geleerd van deze ervaring! Je kan namelijk altijd leren van je ervaringen. Er bestaat geen falen. Wat zeg je? Ja, je leest het goed 😉 Er zijn alleen leermomenten, zo ook in je carrière. Als Thomas Edison geloofde in falen, had hij geen 10.000 keer geprobeerd om de ‘elektronische lichtbal’ uit te vinden. Wat waren mijn leermomenten?

1. Niet geschoten is altijd mis

Ik had een idee in mijn hoofd en dit heb ik uitgevoerd. Ik zal mezelf later nooit voor mijn kop slaan: had ik het maar gedaan! Ik ben een stap verder, dan ik was. Waar liggen de beste ideeën? Op het kerkhof. De meeste mensen nemen (helaas) hun creatieve, innovatieve ideeën mee naar hun graf.

2. Moed wordt beloond

Als je de ‘stoute schoenen’ aantrekt, wordt dit beloont. Als dit niet beloont wordt, weet je dat je (waarschijnlijk) niet voor het bedrijf wilt gaan werken.

3. Ik heb meer over het bedrijf geleerd

Ik heb een hele andere visie op het bedrijf gekregen. Ik heb nu in het ‘huis’ Marktplaats gekeken.

4. Ik heb mezelf overwonnen

Moed is niet het ontbreken van angst. Maar ondanks je angst toch handelen. Hoe vaker je dit doet, hoe sterker je (mentaal) wordt. Ik heb mijn ‘mentale’ spier sterker gemaakt.

5. Ik ben gegroeid als individu

Ik heb een idee omgezet naar actie en ik hierdoor heb ik een resultaat. Leer je zwemmen op het droge? Ik heb gezwommen en ik ben niet ‘gezonken’. Ik heb de overkant gehaald. Misschien niet met het resultaat, wat ik (in eerste) instantie wilde. Het succes van het spreken met de manager, de complimenten over mijn moed en het rapport doen mij groeien. Het belangrijkste is, dat ik het gewoon gedaan heb.

6. Ik heb meer duidelijkheid over wat ik niet wil

Ik weet dat ik niet voor een (groot) bedrijf wil werken. Ik wil werken voor een klein bedrijf, met een missie die mensen echt verder helpt. Daarnaast wil ik mijn eigen onderneming verder uitbouwen,

Wat is jouw volgende droomcarrière stap?

Hoe kan jij jezelf onderscheiden? Hoe kan jij Guerrilla solliciteren? Kan je leren van je fouten? Wat is ‘iets’ voor je, wat je al een lange tijd wilt doen, maar je doet het niet? Welke actie kan je vandaag nog ondernemen? Wat zijn jouw ervaringen? Ik ben benieuwd naar je reactie, laat deze aub onderstaand achter.

Leave a Comment