Nog drie tips om effectiever te solliciteren voor je droombaan

Free work jouw sollicitatie strategie voor je droombaan?Vorige week had ik toegezegd, dat je nog 3 tips zal ontvangen om te solliciteren voor je droombaan. Je hebt waarschijnlijk vol verwachting zitten wachten 😉 Hierbij de andere drie tips

 Guerrilla Sollicitatie strategie 4.       Voeg waarde toe aan een bedrijf

Vooral waarde toevoegen voor een bedrijf, is een belangrijk Unique Selling Point (USP) voor jezelf.

Ieder bedrijf heeft zijn sterke en zwakke punten, bedreigingen en kansen. Je kan bijvoorbeeld een SWOT analyse maken. Ga bedrijven onderzoeken en ga zoeken naar hun problemen. Problemen zijn namelijk goudmijnen. Wat doen bedrijven namelijk? Deze lossen een probleem op, met het doel om winst te maken.

Ik heb zelf 2 rapporten geschreven en ik heb hier goede ervaringen mee:

  1. Bedrijf had geen functie voor mij, maar vonden mij aanpak erg origineel en doeltreffend. Ze hadden geen functie voor mij op dat moment. Ze hadden er alle vertrouwen in, dat ik met deze aanpak een baan zou vinden.
  2. Marktplaats, ik kon niet met mijn rapport aan de slag gaan. Ze waren wel razend enthousiast over mijn aanpak. Er was helaas geen ruimte om met mijn rapport aan de slag te gaan.  Ze wezen mij wel op een vacature die open stond binnen Marktplaats..

Misschien vraag jij je af waarom ik deze rapporten niet hebt doorgezet, als het zo’n succes was. Ik ben er achter gekomen, dat ik niet in loondienst wel. Ik ben een ondernemer, ik heb teveel mijn eigen ideeën en visie om in loondienst te werken.

Guerrilla Sollicitatie strategie 5.       Wordt een James Bond

Je wilt meer te weten komen over het bedrijf. Wie weten veel over het bedrijf? Juist werknemers. Je kan werknemers benaderen voor een lunch of drankje. Wat heb je te verliezen? Zo laat je zien, dat je interesse hebt. Plus de informatie die je te weten komt, kan je gebruiken. Zelfs als je niet aangenomen wordt, dan neem je deze info mee naar een sollicitatie van een volgende bedrijf. Je bent immers beter bekend met de branche.

Kennis is (potentiële) macht

Je dient je kennis wel toe te passen!

Guerrilla Sollicitatie strategie 6.       Free work

Dit is een lange termijn strategie. Als je iets graag wilt, dan kan jij hierin ontwikkelen en kennis opdoen. Waarom zou je gratis werk ofwel free work gaan doen? Ben je gek geworden denk je misschien wel?? Ik geloof, dat free work super waardevol kan zijn. Je doet ervaring op, je bouwt een netwerk op, je laat zien wat je in huis wekt. Je leert achter de schermen kijken. Misschien kom je er achter, dat dit niet de droomcarrière is die je voor ogen had.

Wat heb je te verliezen? Of blijf je liever thuis zitten achter je computer? Niet dat dit helemaal fout is. De vraag is: welk resultaat heeft dit je gebracht? Als je een ander resultaat wilt, zal je dingen moeten veranderen.

Ik verwacht niet, dat je 40 uur per week free work  gaat doen. Desnoods doe je het 1 dag per week, wellicht in het weekend. Er zijn genoeg mogelijkheden. Wellicht rol je zo in je droombaan 😉

 Instead of thinking outside the box, get rid of the box.                                                   # Deepak Chopra

Onderstaande video is een briljante video over free work en je loopbaan:                                 As long as there’re problems, that need to be solved. There’s always work!

Bekijk de briljante film hieronder om er achter te komen wat ik hiermee bedoel:

 Wie is aan zet?

Je hebt nu 6 Guerrilla Sollicitatie tips, wat doe je ermee.. Je kan hiermee doen wat je wilt. De keuze is aan jou. Wil jij je droomcarrières gaan leven? Wil je een verandering? Wil je een baan die je echt leuk vind? Dan zal je iets moeten veranderen. Ik heb je genoeg op tips gegeven. Wat ga je ermee doen? Ik ben erg benieuwd wat je gaat doen! Heb je ideeën en/of nieuwe inzichten? Deel ze hieronder!

Leave a Comment