Pompen of verzuipen voor je droomcarrière? Wat doe je als het water tot aan je lippen staat?

Pompen of verzuipen voor je droomcarrière? Ken je dat gevoel: dat er geen mogelijkheden meer zijn? Dat je ‘alles’ heb geprobeerd voor je droomcarrière? Dat het water tot aan je lippen staat en je het gevoel te verdrinken? Wat doe je dan? Behoor je tot de ene groep of die andere groep? De keuze is aan jou! Als je het gevoel nog niet kent, dat komt het nog wel. Als je tot die ene groep behoort 😉 Waar heb ik het over?

Naar de workshop: Road to succes heb ik al vaak verwezen. Kan je nagaan hoe waardevol dit was! Erik Recter vertelde, dat hij meerdere keren had meegemaakt, dat het water tot aan zijn lippen stond. Ik was erg nieuwsgierig, wat hem dreef om door te gaan. Daarom sprong ik op, om hem dat te vragen. Als je succesvol wilt zijn, is het immers essentieel om te leren van mensen die staan waar jij wilt staan.

 

Ik heb dat gevoel vanochtend ook gehad. Het gevoel, dat het water tot aan mijn lippen stond. Het was pompen of verzuipen. Ik hou niet van verzuipen, zeker als er nog mogelijkheden zijn. De makkelijkste weg is ‘verzuipen’. Hiermee bedoel ik opgeven! Het is makkelijk, om te stoppen met mijn boekschrijf proces. Ik zou makkelijk kunnen zeggen, dat ik ‘alles heb geprobeerd’. Dit is de makkelijke weg, als ik opgeef kom ik nooit waar ik wil zijn. Dan behoor ik nooit tot die ene groep.

 

Er is geen alternatief.

Erik antwoorde dat er geen alternatief is. Hij wil niet voor een grote ‘corporate’ werken. Hij is erg creatief, hij hem komen constant allerlei ideeën naar boven als het Kidswatcher horloge. Hij is een creatieve borrel pot, hij ziet veel dingen. Het idee van Kidswatcher horloge ontstaat tijdens de wintersport. Iemand raakte een dochtertje van 7 kwijt. Hij dacht dit is raar: we zouden nu een knop moeten hebben en weten waar het kind is. Dat is mijn droom, ik ga een knop maken.

 

1.000 redenen

Er kunnen 1.000 redenen zijn om te stoppen, met je droom. Het is ook niet makkelijk, er is geen lift naar succes. Je hoeft maar één reden te vinden om door te gaan. De meest succesvolle mensen zoeken naar redenen om door te gaan. Mijn drive om door te gaan, zijn verschillende redenen.

  1. Ik heb gezegd, een boek uit te brengen dat doe ik dan ook!
  2. Ik heb mensen beloofd, dat ze in mijn boek komen te staan. Dus dat boek komt er ook.
  3. Als ik nu opgeef, geef ik voor altijd op. Als ik een voorbeeld voor mensen wil zijn, dat moeten mijn acties dit reflecteren. Praatjes vullen geen gaatjes, ‘talk is cheap’.
  4. Een tegenslag is een cadeau voor groei, John Knieriem, Intermax. Deze quote is de afgelopen, door mijn hoofd gegaan. Als ik wil groeien, tot de persoon die ik wil zijn, dan horen daar tegenslagen bij.

 

Tot welke groep ga jij behoren?!

Over welke groep heb ik het eigenlijk, vraag jij je misschien af.  Wacht jij, dat die oase op ene voor je neus verschijnt. Zit jij in een baan, waar je eigenlijk helemaal niet in wilt zitten? Heb je een verlangen om te veranderen. Durf jij heen risico’s te nemen en voor je dromen te gaan? Dan behoor je tot deze groep.

Creëer jij je eigen geluk?

Leef jij je leven, naar je eigen standaarden? Leef jij jouw visie? Ga je verder ondanks of juist dankzij je angst? Durf jij te falen voor je droomcarrière? Dan is de kans groot, dat jij ‘succesvol’ wordt

Ik ben benieuwd naar wat jouw verhaal is en waar jij staat? Wat is jouw droom? Dit kan je onderstaand delen.

 

 

 

Leave a Comment