Staat jouw parachute open in je carrière?

Your mind is like a parachuteWat, waar heb je het over? Wat gebeurt er: als we (tegen onszelf zeggen): dat weet ik al? Weet je dan echt alles al? Zeggen de beste in hun vakgebied ook: ik weet het al. Wat gebeurt er, als jij je parachute niet opent? Waarom is het belangrijk om je parachute in jouw carrière open te hebben?

Ik hou erg van parachute springen, dat heb ik in Nieuw Zeeland mogen doen. Dit was een onvergetelijke ervaring!! Ik bedoel het echter niet letterlijk 😉

Op het moment, dat jij je parachute sluit, komt er niets nieuws binnen. Soms is het goed om je af te sluiten, soms kan dit tegen je werken. Er vallen altijd nieuwe dingen te leren in je carrière, of misschien kan je anders tegen dingen aankijken. Als je niet het resultaat hebt bereikt, dat je wilt bereiken. Staat dan je parachute open of niet?

Misschien zeg je wel (tegen jezelf), dat je het allemaal wel weet. Maar als het resultaat, wat anders zegt, wat doe je dan? Blijf je koppig en star volhouden, dat je het allemaal wel weet. Zodat je nooit het resultaat krijgt, wat je graag wilt hebben. Of sta je open voor nieuwe informatie en/of invalshoeken.

Laten we eens naar bedrijven kijken: Kodak of Nokia stonden eerst aan de top van hun markt. Wie had 10 jaar geleden verwacht, dat Apple en Samsung de markt van de mobiele telefonie zouden domineren? Bedrijven die open staan en blijven innoveren, (constant) verbeteren staan aan de top en blijven aan de top.

Als je niet het resultaat hebt, wat je graag zou willen hebben, wat doe je dan?

1. Stel eerst welk resultaat je wilt bereiken
2. Bepaal waarom je dit graag wilt bereiken.
3. Kijk naar mensen en/of bedrijven die het resultaat hebben, dat jij graag wilt
4. Kijk uit naar wie je luistert, luister alleen naar de mensen die jouw resultaat al hebben.
5. Bepaal welke ‘sleutels’ jij van hun kunt leren.
6. Pas deze sleutels ook daadwerkelijk toe
7. Blijf open staan voor andere invalshoeken, visies en ideeën.

Dit wil niet zeggen, dat je parachute altijd open blijft staan. Blijf hier alert op en bepaal wanneer deze open staat en niet. Ik geloof, dat je jezelf altijd kan blijven ontwikkelen in je loopbaan. Er vallen altijd nieuwe dingen te leren. De valkuil kan zijn: dat je alleen blijft leren en niets toepast. Als het niet toepast, dan krijg je ook niet het resultaat wat je wilt.

Staat je parachute open?

Ben jij bereid om te leren in je carrière? Blijf jij jezelf ontwikkelen in je loopbaan? Heb jij het resultaat wat je wilt bereiken in je carrière? Ik ben benieuwd naar jouw verhaal! Deze kan je onderstaand achter laten.

Leave a Comment