Waarom doe jij je huidige loopbaan eigenlijk?

Is je carrière gebaseerd op je Curriculum Vitae?Dit is een hele simpele vraag, maar sta je hier ook bij stil? Waarom is dit belangrijk? Vaak zijn we in een bepaalde loopbaan ‘gerold’. Misschien was dit ooit je droombaan of droomcarrière? Is dit nog steeds zo? Hoeveel tijd neem jij om te evalueren waar je nu bent?

Ik je mee (op mijn bagagedrager 😉 ), naar het jaar 2007. Ik was afgestudeerd in juli dat jaar. Ik ‘rolde’ in een functie als pensioen consultant, omdat ik mijn CV op internet had gezet. Ik werd benaderd en het leek mij interessant. Het leek mij interessant om werkervaring op te doen bij verschillende bedrijven. Daarnaast volgde ik nog een Bachelor opleiding naast mijn werk, zodat ik mezelf verder kon ontwikkelen.

Ik heb mezelf nooit afgevraagd waarom ik dit eigenlijk deed. Op dit moment leek dit een logische stap. Twee jaar later was ik niet tevreden waar ik was en besloot ik een andere koers te zetten. Waarom heb ik mij nooit afgevraagd, waarom ik dit deed? Op dit moment geloofde ik erg in het opbouwen van een goed Curriculum vitae. Nu kan ik dit zeker een reden zijn, maar is het verstandig om dit de hoofdreden te laten zijn? Is het een doel of een middel? Wat wilde ik er eigenlijk mee bereiken? Eens kijken wat een van de rijkste en meest succesvolle man ter wereld hierover zegt:

 “There comes a time when you ought to start doing what you want. Take a job that you love. You will jump out of bed in the morning. I think you are out of your mind if you keep taking jobs that you don’t like because you think it will look good on your resume. Isn’t that a little like saving up sex for your old age?”

# Warren Buffet

Is er meer dan het opbouwen van een goed curriculum Vitae?

Laten we dit eens onder de loep nemen. Is een goed Curriculum Vitae: interne of externe motivatie? Kijk je naar wat jij (echt) wilt of naar de ‘goede’ CV? Het zijn uitdagende tijden, we leven in een ‘crisis’. Als je een baan kan aanpakken die je niet leuk vind, omdat je geld nodig hebt. Prima, blijf hier niet inhangen. Blijf nieuwsgierig zijn, naar wat je wel leuk vind. Een van de gevaarlijkste valkuilen, is dat je comfortabel wordt, in een carrière die je alleen energie kost.

Wat drijf jouw intern? Als je niet kijkt naar de ‘goede’ Curriculum Vitae of geld, want zal je dan willen doen? Zal je dan nog steeds dezelfde ‘goede’ curriculum vitae willen opbouwen voor je carrière?

Droomcarrière een illusie?

Misschien wel, misschien klinkt dit te dromerig voor je. Of misschien geloof je er niet in. Misschien weet je niet wat je wilt. Hoe dan ook, als je niet tevreden bent met waar je bent. Wat doe je dan? Blijf je nieuwsgierig? Sta je open voor nieuwe dingen? Of blijf je stil staan, oftewel je gaat alleen achteruit?

Misschien weet je het, misschien niet. Blijf zoeken net zoals Steve Jobs zei:

“If you haven’t found it yet, keep looking. Don’t settle. As with all matters of the heart, you’ll know when you find it. And, like any great relationship, it just gets better and better as the years roll on.”

Jouw carrière weg:

Jij bepaalt hoe je carrière eruit ziet. Ga je ’s ochtends met energie naar je werk? Weet je wat je wilt? Doe je wat je leuk vind? Of is dit niet het geval? Waarom doe jij wat je doet in je carrière? Ik kijk naar je verhaal en je visie! Deze kan je onderstaand delen.

 

Leave a Comment