Waarom het accepteren van je ‘rotbaan’ je helpt naar jouw droomcarrière

Je bent misschien niet tevreden met de baan die je hebt. Misschien heb je een pesthekel aan de baan die je hebt. Misschien ga je elke ochtend met tegenzin naar je werk. Je wilt graag een andere baan. Sterker nog je wilt NU een andere baan, je wilt nu je droombaan of je droomcarrière. Een droomcarrière in het vooruitzicht werkt vaak aanstekelijk. Maar waarom zou je ‘rotbaan’ accepteren?

Ik ben zelf aan van die ongeduldigste mensen die ik ken, tenminste zo voelt het voor mij. Als ik iets wil, dan wil ik het NU. I want It all and I want it NOW (Queen). Het gevolg is dat ik (bijna) altijd met de toekomst bezig ben. Als ik mijn droomcarrière leef, dan ik ben ik gelukkig. Als ik veel geld verdien, dan ben ik… Oftewel als.. dan…

Hierdoor kan je vaak niet gelukkig zijn. Want je geluk is altijd in de toekomst. Als je ‘iets’ hebt, dan ben je gelukkig.. Als je zo leeft,  kan je een leven lang leven zonder echt gelukkig te zijn. Ik heb tijdens mijn Wereldreis soms als een ‘zwerver’ geleefd. Ik had alleen een backpack (wel van 80 liter 😉 ), ik droeg vaak dezelfde kleren. Maar toch voelde ik me (regelmatig) een Koning, want ik genoot totaal van de momenten. Ik was gelukkig in het moment.

Dus als je die ‘rotbaan’ accepteert, voel je je (waarschijnlijk) een stuk beter. Waarschijnlijk voel je meer energie, om in je vrijetijd verder te gaan met de reis naar je droomcarrière. Wellicht krijg je wel een nieuwe functie op je werk, als je je huidige ‘rotbaan’ (meer) accepteert. Misschien ga je deze baan wel zien als een opzetstuk naar jouw droomcarrière. Waarschijnlijk vraag je je af, HOE jij je huidige ‘rotbaan’ kan accepteren.

Zig Zaglar geeft een mooie uitleg in het onderstaande filmpje. Ik raad je ook zeker aan om aantekeningen te maken en de oefening te doen. Tenminste als je wilt transformeren van een ‘faultfinder’ naar een ‘goodfiender’. Wil je goed zijn voor jezelf en meer genieten? Bekijk dan dit filmpje:

Het makkelijkste is je lijst 2 keer per dag, op vaste tijden voor te lezen. Als je de moeite hebt genomen om je lijst te creëren uiteraard. Bijvoorbeeld als je wakker wordt en voordat je naar bed gaat. Ik heb dit zelf gedaan bij 2 banen en dat gaf me zeker meer rust. Ik besefte me dat mijn baan niet zo slecht is. Ik heb tenminste een baan, dit kan ook niet iedereen zeggen in deze uitdagende tijd.

Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen met dit filmpje. Hoe ben je tegen je baan aan gaan kijken? Welke bijzondere ervaringen heb je meegemaakt, nu je een ‘goodfiender’ ben geworden?

Ik kijk uit naar jouw reactie, plaats deze aub onderstaand.

Leave a Comment