Wat is de sleutel tot voldoening in je werk en je leven?

Wat is de sleutel tot voldoening in je werk en je leven?

Voel jij je wel eens leeg en/of heb je het gevoel iets te missen? Ben je nooit of zelden tevreden met waar je bent in je leven en je carrière? Ben je nooit tevreden? Kijk je altijd maar vooruit? Als het antwoord op deze vragen bevestigend is, dan mis je iets in je leven. Maar mis je ook echt wat, of heb je het gevoel wat te missen? Wat een vragen, hè?

Vriendschap is…. Super waardevol!!

Vanavond was een goede vriend op (onverwachts) op bezoek. Hij is (in mijn ogen) bijna altijd relaxt. Ik ervaar vaak stress, omdat ik de drang voel om meer te willen en verder te zijn, dan waar ik ben. Zijn antwoord was simpel, maar toch deed het mijn ogen openen. Wat heeft het voor zin om gestrest te zijn en altijd meer te willen? Wie doe je ermee tekort? Waar het uiteindelijk om draait is…?

Genieten van waar je NU bent

Natuurlijk er is altijd meer, het is ook prima om hiernaar te streven. Maar wat als je nooit of te weinig geniet, van waar je nu bent? Wat als je niet geniet van de reis naar je droomcarrière? Wat heeft de reis dan eigenlijk voor zin? We leven toch om een leuk, fantastisch leven NU te hebben. Niet over 5, 10 of 20 jaar, als we eindelijk dat ‘grote’ doel hebben bereikt.

It’s about the journey, not the destination

Het klinkt misschien al een cliché, maar het is zo waar. Ik lees nu elke avond, voor het slapen gaan, in mijn dagboek van mijn wereldreis. Dit is echt super interessant en waardevol. Je zou wellicht verwachten, dat alles ‘koek en ei’ is, als je op wereldreis bent. Nou, ik heb verrassend nieuws voor je: dit is niet zo. Als ik terug kijk op mijn reis wel. Als mens filter je (automatisch) de moeilijke dingen vaak weg. Ik heb genoeg dalen meegemaakt tijdens mijn reis, dit maakte de pieken extra mooi.

Wie neem jij altijd mee?

Voordat ik op reis ging, ging ik langs mijn buren. Die vertelde mij het volgende: je kan de mooie momenten niet hetzelfde waarderen, zonder de moeilijke momenten. Dit bleek zo waar te zijn! Waar je ook gaat, met wie je ook bent. Je neemt altijd één iemand mee. Drie keer raden 😉 Diegene zit nu op je stoel en/of die leest nu deze tekst, juist JIJ. Jij kan er altijd bewust voor kiezen hoe jij je voelt.

Voldoening

Terug naar mijn vriend, want ik maakte even een zijsprong. Wat was zijn antwoord? De voldoening halen uit andere dingen, dan reizen. Ik vroeg hem of hij ook geen drang had, om weer te gaan reizen. Hij is zelf een paar maanden op reis geweest en hij vond dit super shil. Hij vertelde dat hij de bewuste keuze heeft gemaakt om eerst andere dingen te doen. Wow, mijn ogen gingen open. Ik besefte, dat ik een keuze heb gemaakt. Maar ik was dit weer vergeten.

Mijn ‘vergeten’ bewuste keuze

Na mijn wereldreis heb ik de bewuste keuze gemaakt, om eerst mijn business op te bouwen. Eerst offers maken, mijn business opbouwen, super veel waarde leveren, mensen te inspireren en ze in beweging te brengen. Reizen kan later ook nog. Ik wil werk en reizen combineren. Hoe vraag jij je misschien af? Hou de site in de gaten! Ik heb hele mooie, bijzondere, inspirerende reizen in de planning staan. Jij kan hier ook in gaan deelnemen 😉

De sleutel zit hem dus in..?

Bewuste keuze maken waar jij je voldoening uithaalt en beseffen waarom je voor een bepaalde stap in je carrière kiest. Voor de bewuste keuze maken met waar jij je op focust en de betekenis die jij aan dingen geeft. Dit kunnen kleine dingen zijn, als een iemand een compliment geven, iemand wat leren. Je kan overal voldoening uit halen. Je kan er altijd voor kiezen, om het best van een situatie te maken, ook al lijkt alles tegen te zitten. Welke bewuste keuze ga jij maken?

Jouw voldoening?

Waar haal jij je voldoening uit? Welke bewuste keuzes heb je gemaakt of ga je maken? Welke offers wil of ga je brengen voor je droomcarrière? Ik ben benieuwd naar jou verhaal. Laat je deze hieronder achter?

One thought on “Wat is de sleutel tot voldoening in je werk en je leven?

Leave a Comment