Wat zou je droomcarrière zijn, als geld geen rol zou spelen?

Ik heb een jaar lang (voornamelijk) geld achterna gezeten als ondernemer. Ik heb verschillende internet sites gehad en ik heb aan netwerk marketing gedaan. Het geld rende steeds harder weg, naar mijn idee. Geld is absoluut een belangrijk en essentieel middel in onze maatschappij. Maar als ik dingen (voornamelijk) voor geld doe en er niet van geniet, wat heeft het dan voor zin? Ik had juist mijn baan opgezegd en ik was op wereldreis gegaan, om dingen te doen die ik leuk vind.

Aan de andere kant zijn er genoeg mensen die iets doen watze leuk vinden en hier niets mee verdienen. Vaak kost datgene alleen maar geld, dat noemen we ook wel een hobby. Het verschil tussen een onderneming en een hobby:  is dat er bij een hobby alleen geld uitgaat en er bij ondernemen geld binnenkomt. Tenminste het is de bedoeling dat er geld binnenkomt bij ondernemen 😉

Ik heb geleerd om geld los te laten. Dit is niet gemakkelijk voor mij, maar dit is het wel waard. Geld is een middel om een doel te bereiken, geen eind doel. De wagen kan niet het paard voortrekken, het paard (geld) kan wel de wagen voorttrekken. Zonder inkomsten/geld kan je niet ondernemen. Ik heb geleerd om te gaan voor datgene wat ik leuk vind, waar mijn passie ligt en waarbij ik mensen kan inspireren. Inspireren om voor hun droomcarrière te gaan. Inspireren om te genieten van het leven en bij te dragen aan een betere, meer liefdevolle samenleving.

Geld loslaten is moeilijk, we worden immers constant geconfronteerd met geld. De huur of hypotheek die we betalen, ons levensonderhoud. Alles kost geld. Vaak stellen mensen de loterij winnen als doel. Maar wat dan? Misschien wordt je leven een stuk gemakkelijker (voor korte duur). De meeste mensen die een prijs winnen in de loterij, zijn dit binnen 5 jaar kwijt.

Tijdens mijn Wereldreis heb ik eerst drie maanden gereisd, toen 3 maanden gewerkt (in Australië) en tenslotte vijf maanden gereisd. Op het eind van mijn reis wilde ik graag weer werken, ik voelde me nutteloos. Ik mistte voldoening in mijn leven. Hierdoor weet ik dat als ik veel geld heb, ik zal blijven werken. Maar ik wil blijven werken en niet omdat ik het moet. Ik wil de keuze hebben om te werken of niet. Ik zal blijven werken aan een betere wereld.

Terug naar jou: wat zou je doen als je genoeg werkt hebt? Wat zou je droomcarrière zijn? Een droombaan, je eigen bedrijf, een carrière in de sport of als muzikant? Het onderstaande filmpje legt het prima uit:

Is better to live a short life doing what you love. Than a long miserable life. Prachtig gezegd, dit is ook mijn insteek. Waarom zou je je leven lang iets doen wat je niet echt leuk vind? Wat voor zin heeft dit? Wat voor individu ben je dan?

Wat zou jij willen als droomcarrière? Stel je voor je wilt schrijver worden. Schrijf je elke week? Misschien kan je eens met een schrijver spreken die zijn geld verdient met schrijven. Er wordt een essentieel ding genoemd: Eventially you become a master. Als je ergens goed in wilt worden, dan moet je ergens beginnen. Every master was once a disaster.

Ik ben benieuwd naar jou idee van jouw droomcarrière. Misschien wil je wel schrijver worden, of dichter. Of misschien wil je je eigen bedrijf hebben. Misschien weet je nog niet wat je droomcarrière is. Misschien heb je alleen een richting, deze kan je ook delen. Misschien kunnen we jou helpen om meer duidelijkheid te krijgen. Laat aub onderstaand je reactie achter:

Leave a Comment