Wat zou jij doen als je niet meer hoeft te werken?

Is jouw droomcarrière op een tropisch eiland liggen?

Stel je voor je hoeft niet meer te werken, de druk is van de ketel. Wat zou jij doen? Waar zou je zijn? Misschien wil jij op een tropisch eiland liggen en niets doen. Alleen maar genieten van de zon. Als je dat wilt, doe dat vooral. Wat houd je tegen? Je baan, je hypotheek? Denk je hier wel eens over na? Ik was een pensionado, toen ik 23 was. Wat een bijzondere ervaring, was het een droomcarrière?

Tijdens mijn wereldreis heb ik 3 maanden gereisd, daarna 3 maanden gewerkt en vervolgens 5 maanden gereisd. Dus ja, op die parelwitte stranden ben ik ook geweest. Ik ben op super veel bijzondere, inspirerende plekken gezien. Ik heb heel veel mooie ervaringen gehad, ook zeker moeilijke ervaringen. Zoals mijn buren zeiden, voordat ik op wereldreis ging: je kunt niet hetzelfde genieten van de mooie momenten, zonder de moeilijke. Dit is zeker uitgekomen 😉

Is dit alles?!

Ken jij van die momenten, waarop je denkt: is dit alles? Dat had ik aan het eind van mijn wereldreis, na 10 maanden reizen. Ik zag weer een mooi landschap, weer een mooi uitzicht, weer een mooie stad. Ik miste iets en ik snapte niet wat. Hoe kan dit nu? Ik snapte er niets van. Dan denk je alles te hebben en dan heb je toch een leeg gevoel. Net zoals ik mij leeg voelde, toen ik als pensioenconsultant werkte. Herken je dit gevoel? Als ik dat voel, weet ik dat het tijd is voor een verandering.

An upset is an opportunity to get too know the truth.

Ik was weer een stap verder, in mij reis om te kijken wat ik nu wel en niet wil, het meest belangrijk nog: waarom? Ik had plezier, ik had variatie, ik had connectie met de mensen om mijn heen (als reizigers ben je nooit echt alleen). De eerste vier menselijke behoeften (van Anthony Robbins) waren goed vervuld. Ik miste mijn vrienden en familie zeker wel.

De 2 belangrijkste behoeften waren bij mij niet vervuld. Nou ja, groei wel. Als backpacker, kom je telkens nieuwe mensen tegen, je maakt dingen mee. Waardoor je wel groeit als individu. Alleen het bijdragen aan ‘iets’ miste. Mijn bijdrage aan een beetje betere wereld, door mijn kleine stipje op de wereldbol, miste ik. Ik voelde mij nutteloos en dat was een gevoel, dat ik absoluut niet fijn vond.

 Twee passies combineren

Nu weet ik, dat ik dat niet wil. Reizen is en blijft mij passie. Dus die twee wil ik combineren. Het lijkt mij bijvoorbeeld super, om de wereld rond te reizen en te spreken in het openbaar. Of een tv (of internet) programma te maken. Denk bijvoorbeeld aan de TV show, van Ivo Niehe, Villa Velderhof, 3 op reis. Ik vind die gasten van BNN Klusjesmannen ook helemaal geweldig, die gasten lachen zich kapot. Je weet natuurlijk niet hoe het gaat, als de camera uit gaat. Maar als ze de helft zoveel lachen, lachen zij zich als nog kapot. Dit zijn slechts voorbeelden, maar hoe vet zou dit zijn?

Misschien zegt dat kleine stemmetje in je hoofd (ja die ja): dat is een kleine kans, dat kan gaat gebeuren. Wie weet, het zaadje is bij deze gepland. Tegenwoordig kan je ook een online TV  show creëren, die gasten van StukTV zijn daar een mooi voorbeeld van. Wellicht ga je nu anders er tegen aan kijken? Er zijn mogelijkheden zat!

5 redenen om niet te wachten tot je pensioen

Je kunt wachten tot je pensioen om niet meer te hoeven werken. En (eindelijk) te doen wat je wilt. Dit is niet goed of fout, het is jouw keuze. Ik geef je vijf redenen om niet te wachten tot je pensioen:

1)     Wie zegt dat jij je pensioen gaat halen? Niets is zo onzeker, als het leven en niets zo zeker als de dood. Elke dag sta je een stap verder in het leven en ook een stap dichter bij de dood. Op een dag, kan het te laat zijn.

2)      Als het tegen valt kan je nog altijd bijsturen. Stel je wilt graag een hotel beginnen en je wacht hiermee tot je 71,5  bent (generatie Y, werkt waarschijnlijk zolang door). Doen valt de droom die je misschien 30/40 jaar gehad hebt tegen, misschien valt je levensenergie ook wel weg.

3)      Je droom tot leven laten komen, kan ook je leven totaal veranderen. Ik heb een totaal andere referentiekader en visie gekregen door mijn wereldreis. Wat vet: ik kan prachtige, geweldige landschappen bezoeken, terwijl andere (fulltime) werken. Ik hoef de winter niet in Nederland door te brengen? Hoe lekker is dit? Voorheen zag ik dit niet als mogelijk.

4)      Je wordt een ander mens als jij je droom leeft. Je komt echt tot leven, zelfs als je droom (deels) tegenvalt. Tenminste is mijn ervaring. Reizen is super en dit blijf ik mijn leven lang doen. Dit ga ik wel combineren met mijn carrière, dit is mijn droomcarrière.

5)      Je leert jezelf beter begrijpen. Je leert waar je goed en minder goed in bent. Hoe waardevol is dit voor de rest van je leven? Ik weet bijvoorbeeld, dat ik niet zo goed ben in plannen. Wel in het diepe springen en avonturen beleven. Een baan in de planning is geen goed idee. Nieuwe concepten bedenken en uitvoeren wel bijvoorbeeld.

Wat als jij niet meer ‘hoeft’ te werken?

Niemand verplicht je om te werken, niemand zet een pistool tegen je hoofd. Wat zou jij doen als je niet meer hoeft te werken?  Zou je ook op reis gaan? Zou je een andere baan nemen? Zou je niks doen? Ik ben erg benieuwd naar je visie, deze kan je onderstaand achter laten.

 

Leave a Comment